Çankırıdan Vietnam pazarına 30 milyon dolarlık ihracat

Çankırı'dan Vietnam pazarına 30 milyon dolarlık ihracat

Çankırı'nın başarılı sanayicilerinden Muharrem

Kıcıman, Vietnam'dan gelen konuklarını ağırladı.

Çankırı-Korgun Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Kıcıman Tel San. A.Ş. Avrupa ve Avrasya ülkelerinden sonra Uzakdoğu ülkeleri ile de ticari faaliyetleri kapsamında 8 kişilik Vietnam heyetini iş anlaşması amacıyla Korgun Organize Sanayide ağırladı.

Vietnam Ulaştırma Bakanlığı CEO’su ve Demiryolları Başkanı Dam Tuan Anh başkanlığındaki heyetin Kıcıman AŞ’yi ziyaret amacının, Doğa yapısı gereği, demiryolları –otoyollar-akarsular, bölgelerinde kaya ve taş düşmesini önleme sistemleri konusunda teknik inceleme olduğu bu konuda dünyada çok az olan uzman kuruluşlar içinde yer alan Kıcıman A.Ş. imalatlarını ve malzemelerinin kalitesini yerinde görmek olduğu belirtildi.

Konuk heyet, önceki gün (pazartesi) saat 11.00'de Ankara’dan OSB’ye gelerek fabrikada saat 13.00’e kadar mamulleri ve imalat akışını izledi. Kıcıman A.Ş. yetkilileri Muharrem Kıcıman ve Muammer Sarı’dan malzemelerin standartları ve hizmetlerin nitelikleri konusunda aydınlatıcı bilgiler aldılar. 

Konuk heyet Başkanı Dam Tuan Anh, Muharrem Kıcıman’a işbirliklerinin çok uzun ömürlü olmasını istediklerini, satın aldıkları malzemelerin Vietnam'da yerinde montajında buradan eleman ve ekip göndermelerini isteğini iletti ve bu talep kabul edildi. Heyet başkanı ülkesinde doğa yapısı dolayısı ile Kıcıman A.Ş. ürünlerine talebin hayli yoğun olduğunu belirtti.

30 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YOLDA
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız sanayici Muharrem Kıcıman, "İki ay öncesinde 500 bin dolarlık bir siparişle başlayan ilişkilerimiz çok farklı bir boyuta taşınıyor" dedi.

Vietnam heyetinin ülkeden ayrılmasından sonra ziyaretle ilgili gelişmeleri öğrenmek için aradığımız Kıcıman, Sözcü18.com'a şu açıklamayı yaptı:

"İki ay önce firmamıza 500 bin dolarlık bir sipariş veren Vietnam Demiryolları, siparişin son partisinin tesliminden önce fabrikamızı ziyaret etti. İhraç ürünlerimizin Vietnam pazarında 30 milyon dolarlık bir pazar payının olduğunu belirten misafir heyet, fabrikamızı gezerek böylesi bir siparişi yerine getirip getiremeyeceğimizi yerinde gördü. Yapılan inceleme sonucunda tutulan rapor bizleri fazlasıyla memnun etti. Fabrikamızın ve üretim kapasitemizin böylesi bir siparişi yerine getirebileceğine dair çıkan rapor bizler için memnuniyet verici. Ziyaretle birlikte önemli bir ihracat rakamına ulaşacağımızı düşünüyorum."

Kıcıman Çankırı'ya hizmet etmenin önemine de değinerek, "Benim Çankırı'ya vefa borcum var. Bu memlekete 1 dolar daha fazla nasıl kazandırabilirim diye hala mücadele ediyorum. Hem de hiçbir beklentim olmadan. Bu hizmetime de Allah'ın bana verdiği ömür süresince devam edeceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler