Çankırılı 4 kuyumcu dolandırıldı!

Çankırılı 4 kuyumcu dolandırıldı!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğünün operasyonu Çankırı'ya kadar uzandı...

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Antalya, İstanbul, Sakarya ve Çankırı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte altınları kuyumcuya bozdurdukları iddia edilen 26 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile bazı şahısların, aralarında Burdur'un da olduğu çok sayıda il ve ilçede "14 ayar altın bileklik" görüntüsü verilmiş sahte ziynet eşyalarını kuyumcularda kadınlar aracılığıyla gerçek altın gibi bozdurduklarını tespit etti. 
 
Antalya, İstanbul, Sakarya ve Çankırı'da "Altın Kızlar" isimli eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri Antalya'da 19, İstanbul'da 5, Sakarya'da 1 ve Çankırı'da 1 kişi olmak üzere 13'ü kadın, 13'ü erkek toplam 26 kişiyi gözaltına aldı.
 
ÇANKIRI'DA 3, ÇERKEŞ'TE 1 KUYUMCU DOLANDIRILDI
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı'da 3, Çerkeş'te bir kuyumcuya toplam 7 bilezik bozduran 40 yaşlarındaki zanlının "Aracım bozuldu. Yolda kaldım. Elimdeki altını bozdurmak istiyorum" talebiyle elinde bulunan içi 14 ayar, dışı kaplama bilezikleri nakite çevirdiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler