Çankırılı armatörün büyük başarısı!

Çankırılı armatörün büyük başarısı!

Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin gemi işletmecileri ve armatörlerinin kurduğu kulüp ilk toplantısında Çankırılı armatör Mustafa Can başkan seçildi.

Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin gemi işletmecileri ve armatörleri Black Sea Shipowners Club (Karadeniz Armatörler Kulübü) adını verdikleri bir organizasyon çatısı altında toplanmaya karar vererek ilk toplantılarını 30 Temmuz Perşembe günü İstanbul Ataköy Hyatt Regency'de gerçekleştirdi.

Karadeniz ülkelerinden ve Türkiye'den yoğun katılımın gözlendiği toplantının açılış konuşmasını yapan kurucu üye Kaptan Mustafa Can, özellikle Rus ve Ukraynalı armatörlerin oylarıyla Black Sea Shipowners Club'ün başkanlığına seçildi.

Toplantıda konuşan Mustafa Can "Karadeniz'de düşük navlun devri kapanıyor" dedikten sonra "2008'den bu yana Karadenizli armatörler olarak çok yıprandık. Amacımız navlunları kabul edilir seviyeye çıkararak yaşlı filoyu yenileme imkanı yaratmak" dedi.

Toplantıda birliğin kurulma amacı, faaliyetleri ve hedefleri açıklandı. Kuruculuğunu Kaptan Mustafa Can, Igor Avramenko, Andrey Ivanov, Sergey Kalitenko, Sergey Yagodnikov ve Selçuk Esenyel'in üslendiği Karadeniz Armatörler Kulübü, 150 parça gemiye sahip bir filoyu kontrol ediyor. Karadeniz'e kıyısı olan, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Türkiye, Rusya ve Ukrayna kökenli gemi işletmecileri ve armatörleri buluşturan birliğin merkezi İstanbul'da olacak.

SÖZCÜ18 MUSTAFA CAN'I KUTLADI
Yaşanan gelişmelerin ardından kendisine ulaşan Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye kısa bir açıklamada bulunan Mustafa Can "Derneğin öncelikli hedefi, navlun ücretlerini bundan böyle biz belirleyeceğiz. Bunun yanısıra sektörün temel sorunu olan 'yetersiz eleman' konusunu kısa sürede olumlu bir sonuca taşımak." dedi. 

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Can'ı yeni göreviyle ilgili kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler