Çankırılı, Çerkeşteki davul-zurnayı tartışıyor!

Çankırılı, Çerkeş'teki davul-zurnayı tartışıyor!

Bayramın son günü gelen "şehit" haberiyle sarsılan Çankırı insanı, aynı gece Çerkeş'te yapılan davullu-zurnalı geceyi tartışıyor.

Çankırı, bayramın son günü Şırnak-Uludere'den gelen şehit haberinin yasını tutarken, aynı gece Çerkeş Belediyesi'nin davullu-zurnalı eğlence gecesini tartışıyor.

Şırnak Uludere'de içinde bulundukları servis minibüsünün şarampole uçması nedeniyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu'nun ölüm haberi bayramın son günü Kurşunlu'daki baba ocağına düşmüştü.

Gelen acı haberle birlikte başta Kurşunlu'da yaşayanlar olmak üzere tüm Çankırılılar olayın yasına bürünürken, MHP'li Çerkeş Belediyesi'nin aynı gün (21 Ağustos 2012 Salı) "Çerkeş 12. Pir-i Sani Hz. Anma Bal Kültür ve Hayvancılık Festivali" programı çerçevesinde saat 20.00'de başlayan "Türkü Şiir Türkiye Kültür Sanat Topluluğu Gösterisi" programının tüm hızıyla devam etmesiydi.

ÇERKEŞ'TE DAVULLAR ÇALARKEN
HEMEN YANIBAŞINDAKİ KURŞUNLU MATEMDEYDİ

Çankırı'nın önemli ve komşu ilçelerinden Kurşunlu'da şehit jandarma çavuş Murat Ustaoğlu'nun acı haberiyle birlikte oluşan yasa, komşu ilçe Çerkeş'ten davulların çalınarak karşılık verilmesi çok sayıda vatandaşın tepkisine neden oldu. Sözcü18 Haber Merkezine gelen yorumlarda Çerkeş Belediyesi'nce "Özellikle MHP'li bir belediye başkanının idaresindeki belediye tarafından" düzenlenen gecenin iptal edilmemesi kınanıyordu. İşte o yorumlardan birkaçı:

Çerkeş
Başta Şükrü Tarhan, Hamdi Emir Uluçay olmak üzere bu eğlenceyi yapan her kese yazıklar olsun. Allah korkusu olmayan bu adamlar herkesle dalga geçermişcesine memlekette o kadar şehit varken eğlence düzenliyorlar. Ben bir Çerkeşli olmaktan bunlar gibiler yüzünden utanıyorum. Yok yani birde MHP'li belediye başkanı bunlar lafta vatan millet sakarya.

Acımıza rağmen festival olmaz - Kenan
Ortak acımıza rağmen eğlenceye devam eden Çerkeş Belediyesine yazıklar olsun. Zaten bu İstanbul federasyonuna seçilen adamın işi gücü şov reklam vermiş yine yartaşlar sponsor diye size de. Hülya Avşar'dan medet uman zavallı zihniyeti tiksintiyle kınıyorum.

Festival - Çerkesli
Kurşunlu'nun yaslı gününde bu saatlerde eğlence düzenleyen Çerkeş Belediyesi'nden utanıyorum.

SON DAKİKA

ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ TARHAN'DAN AÇIKLAMA

Haberin sayfalarımızda yayımlanmasından sonra Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'yi arayarak "Geceyi izlemediğinizi biliyorum. Vereceğiniz adrese gecenin CD'sini göndereceğim. Allah için, çoluk çocuğunun başı için gönderdiğim cd'yi bütünüyle izlediğinde ne kadar yanıldığınızı göreceksiniz. Yapılan programda izleyenlere verilen mesajın tamamı şehidlik kavramı, şehidliğin yüceliği ve manası Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden folklorik gösterilerle takdim edildi. Gecede Mevlana da yadedildi, şehidler de. Gönderdiğim cd'yi izledikten sonra yayımlanan haber büyüklüğünde düşüncelerini belirtmeni istiyorum. İlçemizde yaşanan siyasi çekişmenin tarafı olmanın anlamı yok. Üzüldüm" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler