Çankırılı Ercoşkunun fotoğrafı tartışma yarattı

Çankırılı Ercoşkun'un fotoğrafı tartışma yarattı

AK Parti Bolu Milletvekili Çankırılı Ali Ercoşkun'un TBMM’de çektirdiği fotoğraf olay yarattı...

AK Parti Bolu Milletvekili, Çankırılı Ali Ercoşkun, kendisini ziyarete gelen cübbeli ve sarıklı konuklarıyla TBMM'de çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınladı.  

TARTIŞMA YARATAN FOTOĞRAF 
AK Partili Ercoşkun tartışma yaratan bu fotoğrafın altına ‘TBMM’deki misafirlerimiz’ şeklinde not düşerken, CHP'den fotoğrafla ilgili ilk tepki gösteren isim CHP Bolu Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Tanju Özcan oldu. TBMM'nin içtüzüğünde kılık kıyafet için bir düzenleme olduğunu belirten Özcan, "Sen orada böyle bir görüntü vererek, Atatürk'e ve Devrim Kanunları'na meydan okuyorsun. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk'ün Meclisi'dir, Atatürk'e ve kanunlarına meydan okunacak yer değildir." diye konuştu.
 
ercoskun_5960.jpg
 
ATATÜRK FULARIYLA GİRMEK YASAK 
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında fularında Atatürk baskısı "Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" sözleri yazısı bulunan vatandaş 'siyasi sembol' gerekçesiyle Meclis'e alınmaması da tartışma yaratmıştı.
 
ERCOŞKUN KONUŞTU 
AK Partili Ercoşkun da tartışma yaratan fotoğrafla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti vatandalarının temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki vatandaşımız ziyaretimize geldi. İki kardeşimizi misafir ettik. Ötekileştirilen her insan bizim için önemlidir, değerlidir. Fotoğrafla ilgili böyle tepkilere gerçekten anlam veremiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler