Çankırılı İstanbulda dehşet saçtı: 4 ölü

Çankırılı İstanbul'da dehşet saçtı: 4 ölü

Önceki gün İstanbul - Avcılar'da işlenen seri

cinayetlerin katili ve mağdurları Çankırılı çıktı. Cenazeler Kızılırmak ilçesinin Korçullu köyünde toprağa verilecek.

 Avcılar'da, Mustafa Şenkaloğlu (56), yıllar önce kocası öldüğü için himayesine alarak imam nikahı kıydığı halasının kızı Meryem Oktay ile Oktay'ın kızı Leyla Kasa (30), damadı Razaman Kasa (34) ve torunu Furkan Kasa (5)'yı henüz bilinmeyen bir nedenle tabancayla öldürdü.

İMAM NİKAHLI EŞİ
Şenkaloğlu
, olaydan sonra taksiye binerek kaçtı. Olay, Tahtakale Mahallesinde meydana geldi. Antalya'da taksicilik yapan eşi 14 yıl önce oğlu tarafından yanlışlıkla vurulan Meryem Oktay, dayısının oğlu olan Mustafa Şenkaloğlu'nun “seni himayeme alayım” teklifini kabul ederek İstanbul'a yerleşti. Bir başka kadınla resmi nikahı devam eden Mustafa Şenkaloğlu, Meryem Oktay'a imam nikahı kıydı. Tahtakale'de bir ev kiralayan çiftin arası iki yıl önce bilinmeyen bir nedenle bozuldu.

CAMİNİN MERDİVENLERİNDE VURDU
İki yıl boyunca bir dargın bir barışık yaşayan çift bir süre önce tekrar görüşmemeye başladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre birkaç gündür mahalleye gelerek Meryem Oktay'ın kızı, damadı ve torunuyla oturduğu binayı gözetleyen Mustafa Şenkaloğlu, önceki gün Tahtakale Camii önünde karşılaştığı Meryem Oktay'ın damadı Ramazan Kasa'yla tartışmaya başladı. Şenkaloğlu, yanında bulunan tabancayı çekti ve camiye sığınmak isteyen Ramazan Kasa (34) ile oğlu Furkan Kasa (5)'yı caminin merdivenlerinde vurdu.

Daha sonra Yoluç Caddesindeki Meryem Oktay'ın evine giden Şenkaloğlu, burada da Oktay ile kızı Leyla Kasa'yı tabancayla vurarak öldürdü. Emekli dolmuş şoförü olduğu bildirilen Mustafa Şenkaloğlu, olayın ardından yaya olarak kaçtı.

KATİL YAKALANDI
Avcılar dini nikâhlı eşini, eşinin kızını, damadını ve damadının çocuğunu öldürdüğü iddia edilen şahıs yakalandı. Şahıs emniyete getirilişinde, işlediği cinayetlerden dolayı pişman olduğunu söyledi.

Avcılar'da, kendisinden ayrılmak isteyen dini nikâhlı eşini, eşinin kızını, damadını ve torununu öldürdüğü iddia edilen Mustafa Şenkaloğlu Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı.

Şenkaloğlu önce Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Buradan ise Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Mustafa Şenkaloğlu Şubeye alınırken, işlediği cinayetten dolayı pişman olduğunu söyledi. Zanlı Mustafa Şenkaloğlu "Pişmanım, pişman." diye bağırdığı öğrenildi.

CENAZELER KORÇULLU KÖYÜNDE DEFNEDİLECEK
Olayın duyulmasından sonra büyük bir yasa bürünen Kızılırmak ilçesi Korçullu köyü sakinleri, yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadılar. Korçullu Köyü muhtarı Veysel Yiğitoğlu, Kızılırmak Belediyesinden kepçe isteyerek İstanbul'dan gelecek olan cenazeleri defin işlerine başladıklarını söyledi.

Fotoğraflar 1. Seri cinayetleri işleyen Mustafa Şenkaloğlu. 2. Kurşunlardan kendini kurtaramayan Leyla Kasa. 3. Seri katil Şenkaloğlu'nun imam nikahı kıydığı halasının kızı Meryem Oktay.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler