Çankırılı radyocular sordu Şahin yanıtladı

Çankırılı radyocular sordu Şahin yanıtladı

Milletvekili Şahin Radyo Neşe, Radyo Best ve FM 18'in ortaklaşa gerçekleştirdiği yayında Ufuk Demirel ve Fatih Kartal'ın sorularını yanıtladı.

Ak Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin bu kez radyocuların karşısındaydı. Şahin, Çankırı’da yayın yapan Radyo Neşe, Radyo Best ve Fm 18’in ortaklaşa yaptığı yayında Ufuk Demirel ve Radyo Neşe ile Radyo Best’tin Haber Müdürü Fatih Kartal’ın sorularını cevapladı. Radyo Neşe stüdyolarında gerçekleştirilen program samimi bir havada geçti.

Programda ülke gündemi ve Çankırı gündemine ilişkin birçok konu hakkında konuşuldu.
Milletvekili İdris Şahin, "Türkiye’nin şu anda önemsediği 3 ciddi olay var. Bunlardan ilki Güneydoğu Anadolu'da meydana gelen terör olayları. Bir diğer sorun ise en uzun sınırımıza sahip olduğumuz Suriye’de yaşanan gelişmeler ve 3'üncü olarak ise ülkemizde yaşanan bazı önemli davalar, yani Balyoz, Ergenekon davaları" diyen Şahin, kendisinin de içinde bulunduğu Darbeleri Araştırma Komisyonun çalışmaları ülke gündemini meşgul eden hadiseler olduğunu söyledi.
 
Şahin, "Çankırı özelinde çok güzel gelişmeler var ve bu program sayesinde de bunları insanlarımıza duyurma fırsatı elde ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Abdullah gülü Çankırı'mızda ağırlayacağız ve ardından da Kastamonu’ya geçecek. Cumhurbaşkanımızın gelmesini 7'den 70’e herkesin sahiplenmesini talep ediyoruz" dedi.
 
17 MİLYON LİRALIK PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK
 
Çankırı'da Merkez dahil Şabanözü, Kurşunlu, Çerkeş’te büyük yatırımlar meydana geldiğini ifade eden milletvekili Şahin, "Hükümetimizin Çankırı’nın 5. Bölgede olmasından dolayı büyük destekleri oldu. Başta Korgun olmak üzere çok önemli yatırımcılar şehrimize geliyor. Devamında Devlet Su İşleri'nin önemli yatırımlarına Çankırı’da şahitlik ediyoruz. Hem Tatlı Çayın hem de Acı Çayın ıslahı ve taşkınların önlenmesi konusunda önemli adımlar atıldı. Acı Çayın ıslahında Esentepe köprüsü olmak üzere oraya gelişli gidişli bir köprü Devlet Su İşleri tarafından 17 milyon tl’lik projeyi hayata geçirilmiş olacak. Bin köye bin gölet projesi kapsamında 18 köyümüze göletler inşa ediyoruz."
 
İdris Şahin, bunların dışında Çankırı’da yeni adliye sarayının yapımının tamamlanıp hizmete açılması, hemen yan tarafına emniyet müdürlüğünün başlaması ve yeni hükümet konağının yapılmaya başlanacak olması Çankırı için güzel şeyler yapıldığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
 
Sadece köprü projesi için mi 17 milyon tl harcanacak?
İdris Şahin, “Evet köprü ve Acı Çayın ıslahı, özellikle Acı Çayın yatak ıslahı için sanki Missisipi yatağı gibi geniş bir yatağa sahip olduğundan burada beş yüz yıllık taşkınlığı önleyebilmek amacıyla projeye başlanacak. Tatlı Çayın ıslahı yapıldıktan sonra da belediye başkanımızın yıllardır hayalini kurduğu proje ihalesi gerçekleşecek. Böylece Kastamonu’nun çok çok ilerisinde vatandaşların seyir edeceği ve etrafında kafeteryaların olduğu bir proje yapılmış olacak” dedi.
 
Gençlik spor yatırımları kapsamında da Atatürk Stadı açık tribünlerin arkasında alana içerisinde birçok imkânın bulunduğu muhteşem bir gençlik merkezi yapıldığını söyledi.
 
Şahin, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğundan dolayı birçok devlet tarafından bizim bu yükselişimiz durdurmak istedikleri için Güney Doğu'da PKK'yı kullandıklarının artık malum olduğunu belirtti. "Kürt halkının istek ve arzularının temsilcisi veya onların demokratik sözcüsü olarak değil bilakis Kürtlere en çok zararı dokunan bir taşeron örgüt olduğunu bütün kamuoyu biliyor. O bölgede menfaat beklentisi olan CIA, Mossad, İran, Irak, Suriye PKK'yı kullanmışlardır. Asıl amaçları Kürt halkının özgürlüğü falan değildir.10 yıl boyunca meşru taleplerinin birçoğunu, yol, okul, hastane gibi birçok ihtiyaçları hükümet tarafından gerçekleştirildi. Yani Çankırı da ne varsa Yozgat’ta ne varsa Şırnak’ta, Tunceli’de de var" dedi.
 
Tutuklu milletvekilleri hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?
Milletvekili İdris Şahin, “Bir hukukçu olarak ve uzunca bir süre bu işten para kazanan bir kardeşiniz olarak bu ülkede tutuklama müessesinin düzgün işletilmediği kanaatindeyim. Engin Alan paşa Balyoz davasından dolayı 18 yıl mahkûmiyet kararı aldı. Sonrasında da 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcı sadece bu sürece ilişkin Engin Alan’ı tutuklamaya sevk etti ve hakim tutukladı. Balyoz Davası farklı, 28 Şubat farklı. Birisinde hükmen tutuklu, diğerinde ise henüz davası açılmayan, iddianamesi henüz hazırlanmayan bir soruşturma dosyasından dolayı da tutuklandı. Tabi burada dosyanın gizlilik kararı var. İçerisinde ne olduğunu bilemiyoruz. Ama şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki tutuklama bir tedbirdir. Kaçma şüphesi olan kişilere uygulanan bir uygulamadır. Ben bu davada bu şekilde tutuklananların kaçma şüphesi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bunun yerine yurt dışına çıkış yasağı ve adli bir takım önlemlerde alınabilirdi. Bir hukukçu olarak bu kadar uzun tutuklamalara son verilerek yargı sürecinin hızlandırılması, gerekiyorsa elbette cezalarının verilmesi ve kişilere tutuklamaların bir zulüm olmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.
 
İKİNCİ BÖLÜM ÇANKIRI GÜNDEMİ 
Ak Parti iktidar olalı 10 yılı geçti. Sizin de vekil olarak yaklaşık 1 buçuk yılı doldurdunuz. Bu süre zarfında Çankırı’da neler yapıldı?
Milletvekili İdris Şahin, Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleştirilen yatırımlar kadar son 10 yılda Çankırı’ya birçok yatırım yapıldığını söyleyerek, "Duble yol yapımı bu dönem zarfında gerçekleştirildi. Böylece Çankırı-Kastamonu ve Çankırı-Ankara arası tamamlanmış oldu. Yapraklı ilçemizin Sarıkaya köyü üzerinden de Tosya’ya geçişi sağlayacağız. Yıllardır gecikmesinin sebebi ise bir türlü yolun nereden geçeceğine karar verilememesidir" dedi.
 
TUZU TÜRKİYE'YE VE DÜNYAYA TANITMA
GAYRETİMİZ SÜRÜYOR
 
Çankırı’nın en önemli değeri olan tuzun hem Türkiye’ye hem de tüm dünya ya tanıtmak amacıyla bir çalışmanın başlandığını belirten İdris Şahin, hazırlanan çalışmada hem sağlık turizmine açmayı hem de tuzu merak edenleri tuzla buluşturacağını söyledi. Şahin, “Düşünsenize belediyemizin medreselerde yapmış olduğu çalışmalarını tuz madenindeki galerilerde sergilendiğini, şehrimizin tanıtımına çok büyük bir katkı sağlayacağı anlaşılmakta.” dedi.
 
İdris Şahin, Eldivan ilçesindeki Hacı Murad-ı Veli'nin düne kadar mahzun olduğunu göreve geldiklerinde ilk iş olarak bu büyük zatın yattığı yeri daha ihtişamlı hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.  Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden sağlanan 300 bin lira ile bu bölgeye gereken önemin verileceğini ifade etti.
 
ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ HİÇBİR SIKINTIM YOK
 
Milletvekili İdris Şahin son olarak üniversite ve rektör konusuna değindi. Şahin, işin özünde kendisinin yönetim tarzıyla ve diğer hususlarda hiçbir sıkıntısının olmadığını ifade etti.  İdris Şahin “Üniversite kurumsal bir kimliğe sahip ve üniversitenin var olduğu kurumsal kimliği de önemli. Sayın Rektör'ü Çankırı'ya ilk geldiğinde misafir eden birisiyim. Ve sonraki aşamalarda müşterek dostluk ve arkadaşlarımızın olduğunu ifade etmek isterim” dedi.
 
Rektör'ün kendisine karşı farklı bir duruş sergilediğini ileri süren Şahin, “Özellikle ifade ediyorum, üniversitelerin özerk kurumlar olmasını ve bağımsız şekilde hareket etmesini gerektiğine yürekten inanan bir insanlardan birisiyim. Ancak şunu belirtmek istiyorum Çankırı'da ortak yaşıyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Onun için birbirimize saygı göstermekle yükümlüyüz. Üniversitenin bütün ihtiyaçlarını gidermekle mükellefiz. Ama bizi by-pas edip kendilerince bir iş yapmaya kalkışıp, netice alamayınca bununda faturasının da tutup siyaset kurumuna kesilirse benim burada itirazım olur. Ben de derim ki bak burada haksızlık yapıyorsunuz, iftira ediyorsunuz. Sonuç itibariyle benim rektörün şahsıyla ve oradaki öğretim üyeleriyle en ufak bir olumsuzluk yaşadığım bir olay söz konusu değildir. Ben sadece insani olarak herkes yapması gerekeni yapsın herkes vazifesini bilsin. Ben eğer yasamada yer alıyorsam, üniversitenin taleplerinin bize de iletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yok, ben bunu kabul etmiyorum her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, ben Çankırı insanın seçtiğini tanımıyorum diyorsan o da sayın rektörün kendi algısıdır, insani duruşudur. Benim de söylediğim sadece budur. Rektör'ün şahsına ait olumsuz düşüncem ve söylemlerim hiçbir yerde olmamıştır” diye konuştu.
 
İKİ SENEDİR ULUZAYI'YA ÖĞRENCİ ALIYORUZ
DİYE SAĞDA SOLDA KONUŞUYORUZ!
 
Üniversiteye yapılan hizmetlere de değinen Şahin, “Bir bina yapmak, binaları konuşlandırmak bir üniversite rektörünün övüneceği hususlar değildir. Bunlar teknik işlerdir. Parası gelirse ihalesi yapılır. Kampüs alanının tercihinde de saygı duyulmuştur başka şeylerde de. Bir üniversite elde etmiş olduğu bilimsel başarılarıyla övünür. Yoksa inşaatların bedeli hükümetimiz tarafından gönderilmektedir. Üniversiteyi bu süreç içerisinde hiçbir sıkıntıya sokmadık. Şimdide kampüs alanının suyunu çekiyoruz. Bu daha önce de gerçekleştirebilirdi ama koordineli çalışılsaydı. Bugün yolun ihalesi gerçekleştirilmemiş bile henüz ama iki senedir Uluyazı'ya öğrenci alıyoruz diye sağda solda konuşuyoruz. Daha yolu, suyu, doğal gazı gitmemiş olmamasından dolayı insanları kandırmayacağız” ifadelerini kullandı. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 8 Kasım’da Çankırı’ya geleceğini de sözlerini ekleyen Şahin, programda emeği geçen yerel radyo sahiplerine ile Radyo Neşe ve Radyo Best’in Haber Müdürü Fatih Kartal’a teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler