Çankırılı Ramazan'a susuz girdi!

Çankırılı Ramazan'a susuz girdi!

Çankırı'nın birçok mahallesinde sular akmıyor...

Çankırı'da yaşayanlar Ramazan ayına musluklardan çıkan 'tısssss' sesiyle girdiler. 

Çankırı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nden 3 gün önce yapılan yazılı açıklamada, 26 Haziran Perşembe günü, şehrin muhtelif alanlarında su kesintisi uygulanmasının planlandığı belirtilmiş ve "08.00-24.00 saatlerinde Aksu Mahallesi, Yenimahalle, Halik Renda Mahallesi, Küçük Sanayi, Ballıca Kampüsü, Kredi Yurtlar ve Polis Okulu bölgelerine 16 saat boyunca su verilemeyecektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli önlemleri almaları gerekmektedir." denilmişti.

72 SAATTİR SU ALMAYAN BÖLGELER VAR
Çankırı Belediyesi ÇASKİ Müdürlüğü'nün duyurusunda yer alan 16 saatlik su kesintisi süresi belirtilen bölgelerin tamamına yakınında yaklaşık 72 saati buldu.

Su kesintisi yapılan bölgelerde çalışmaların beklenenden uzun sürmesi vatandaşı çileden çıkartırken, Sözcü18 Haber Merkezine ulaşan Çankırılılar "Mübarek Ramazan ayının ilk günü için sahura kalktığımızda pilava koyacak suyu bulamadık. Ramazan ayının gereği olan ibadetimizi yapma adına abdest suyu bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu ne rezalettir. Belediye yetkilileri biz vatandaşları enayi yerine koymaya daha ne kadar devam edecek? Hoş, Çankırılı şikayet etmeyi sevmez! Vatandaşı susuz bırakan Belediye iftar sonrası sağda solda Hacivat-Karagöz oynatır olayı örter!" diyerek düşüncelerini belirttiler.

SU KESİNTİSİNİN UZAMASININ ARKA PLANINDAKİ MÜTHİŞ İDDİA!
Öte yandan, Çankırı'da yaşanan su kesintisinin arka planında müthiş bir iddia yatıyor. İddialara göre; 22 Haziran 2014 Pazar günü Çankırı Devlet Hastanesi acil servisine çok sayıda vatandaş; 'ishal, aşırı yorgunluk ve mide rahatsızlığı' nedeniyle tedavi amaçlı müracaatta bulundu.

İddialara göre acil servis doktorları vatandaşlara "Çeşme suyu mu kullandınız?" şeklinde soru sorduğunda tamamına yakını "evet" cevabı verdi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz yetkililer "Şehir şebeke suyuna lağım karışmış olabilir. Bu ihtimali uzak tutmamak gerekir" dediler.

KESİNTİLER BU İDDİALARIN ARDINDAN GELMESİ HAYLİ İLGİNÇ!
Konuyla ilgili olarak 23 Mayıs'ta ÇASKİ Müdürü Murat Baş ile görüşen Sözcü18 GYY Vedat Beki, elde ettiği bilgileri paylaştı ve "Çankırı'da şebeke suyuna lağım suyunun karışmış olma ihtimali sizce mümkün müdür?" diye sordu. Müdür Baş bu soruya "Böylesi bir olayın yaşanması mümkün değil. Size bildirilen şikayetler bizlere ulaşmadı. Böylesi bir durumda başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere hastane yetkilileri de bizimle irtibata geçerlerdi. Tarafıma böylesi bir bilgi ulaşmadı" diyerek konuya açıklık getirmişti.

Bu konuşmaların ardından 72 saat geçmeden; Vedat Beki'nin işaret ettiği semtlerde su kesintisine gidilmesi ve bugün itibariyle bu bölgelerde suların halâ kesik olmasını nasıl yorumlayacağınıza varın siz karar verin...

KESİNTİLERLE İLGİLİ SON DAKİKA BİLGİSİ
ÇASKİ Müdürü Murat Baş, halen devam eden su kesintileriyle ilgili olarak Sözcü18'e verdiği bilgide "Yaklaşık 400 m'lik boru yenileme çalışması başlattık ve personelimin de büyük fedakarlığı sayesinde kısa sürede bu işi tamamladık. Ancak çalışma sonrası beklenmeyen arızalar nüksetti. Bu yüzden hesapta olmayan su kesintilerini uygulamak zorunda kaldık. Vatandaşımızın mağdur olmaması için bazı mahallelere su tankerleriyle taşıma yaptık. Kesintinin günün ilerleyen saatlerinde ortadan kalkacağını ve yaşanan mağduriyetin sonlanacağını söyleyebilirim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler