Çankırılı Seval İşli, Çankaya Köşkü’nde duygusal anlar yaşattı

Çankırılı Seval İşli, Çankaya Köşkü’nde duygusal anlar yaşattı

Çankaya Köşkü'nde Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleşen davette Çankırılı Seval İşli duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Emekli öğretmenleri devletin koruması altındaki çocukların eğitimlerine destek olmaya çağıran Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi Hayrünnisa Gül, “Gelin çocuklarımıza umut olun, ülkemizin yarınlarına bir kez daha ışık tutun. ‘Emekliyiz Gönüllüyüz’ projesine katılarak gönüllüler ordusunun bir neferi de siz olun” dedi.

Hayrünnisa Gül’ün himayesinde yürütülen “Emekliyiz Gönüllüyüz” projesinin Çankaya Köşkü’nde tanıtım toplantısına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Osman Demir, Müdür Yardımcıları, Kuruluş Müdürleri, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve Korgun Sevgi Evlerinde kalan öğrenci Seval İşli katıldı.

cumhurbaskani-cankiri-resim-07.jpg

Hayrünnisa Gül, yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinde gönüllü faaliyetlere katılım oranının Türkiye'ye kıyasla çok yüksek olduğunun altını çizerek, başta öğretmenler olmak üzere tüm vatandaşları projeye destek olmaya çağırdı. Bayan Gül, “Gelin çocuklarımıza umut olun, ülkemizin yarınlarına bir kez daha ışık tutun. ‘Emekliyiz Gönüllüyüz’ projesine katılarak gönüllüler ordusunun bir neferi de siz olun” dedi.

Emel Sayın, Ayten Gökçer, Seren Serengil ve Mustafa Ceceli gibi sanat camiasının ünlü simalarının da katıldığı tanıtım toplantısında Çankırılı Seval İçli’nin okuduğu “Sol Yanım Acıyor Anne” isimli şiir toplantıya katılan herkese duygusal anlar yaşattı.

Tanıtım toplantısında proje tanıtım filminde,  emekli öğretmenlerimizin Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ait yurt ve yuvalarında proje kapsamında yaptığı faaliyet ve etkinliklere de geniş bir şekilde yer verildi.

Program sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve projeye katılan diğer İl Valileri kabul edildi.

Emeklilik dönemlerinde aktif ve üretken bireyler olarak toplumsal hayata katılmak isteyen öğretmenlerin, devletin koruması altındaki çocukların eğitimine destek olmasını sağlamayı amaçlayan proje 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Adana, Amasya, Ankara, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Konya, Mardin, Mersin, Rize ve Samsun illerinde uygulanacak. Projeye katılmak isteyen emekli öğretmenlerin Çankırı Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaatları bekleniyor.

İlimizde Emekliyiz Gönüllüyüz Projesine gönüllü katılan emekli öğretmenlerimiz, Sevgi Şima Dede, Şehnaz Tağlı, Salih Atakhan, Mustafa Ateş, Galip Eker,  Salih Yalçın, Behzat Yıldız ve Hürrem Ovacıklı, Hüdaverdi Değirmenci ve Osman Değirmenci.

kaynak: Çankırı Valiliği web sayfası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler