Çankırılı üniversite öğrencileri Orta Asya bozkırlarında

Çankırılı üniversite öğrencileri Orta Asya bozkırlarında

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mustafa Can'ın destekleriyle Çankırılı 2 üniversite öğrencisi Orta Asya bozkırlarında 15 günlük saha çalışması gerçekleştiriyor.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mustafa Can‘ın destekleriyle Vakıf'tan burs alan 2 üniversite öğrencisi Asuman Şakar ve Yüsra Keleş de ekibe dahil edilerek, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr.Ahmet Taşağıl, Arkelog Adil Yılmaz ile birlikte Moğalistan’ın Suhbaatar, Bulgan, Bulgan, Hövsgöl, Zavhan, Arhangay bölgelerinde eski Türk Kalıntıları üzerinde 15-30 Temmuz tarihleri arasında saha tarama çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18'e konuşan Vakıf Başkanı Mustafa Can; "Rahmetli dostum Servet Somuncuoğlu ile birlikte 2005'te başlayan 'Taştaki Türkler' projesi devam etmeliydi. Projede bayrağı alan Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşaağıl hocamızın ekibine Çankırılı iki öğrenci kardeşimizi dahil ettik. Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar uzanacak olan bu araştırmaya katkı vererek, bugüne kadar elde edilen bilgiler ışığında mevcut Türk tarihinin yeniden yazılacağına olan kişisel inancımı bir kez daha yineliyorum. Bu çalışmaya da ömrüm yettiğince maddi-manevi destek vereceğim." dedi.

 

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Hentiy vilayetinde yapılan incelemelerde Türklerin eski tarihine ait sekiz anıtsal tespit edilmişti. Ortaya çıkan bu sekiz anıtsal Türk tarihi açısından büyük önem arzettiği ortaya çıktı.

Çankırılı üniversite öğrencilerinin önümüzdeki dönem, gerçekleştirmiş oldukları bu gezi ile ilgili olarak Vakıf'tan burs alan diğer öğrencilere seminer verecekleri öğrenildi.

37386765_10156456173428164_6384791437547929600_n.jpg

vakif-cankiri-orta-asya-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler