Çankırılı, Vali Şemsettin Uzunu uçurdu!

Çankırılı, Vali Şemsettin Uzun'u uçurdu!

"Vali Uzun uçtu" (!) başlıklı haberin ardındaki tesadüfler bir hayli ilginç.

Bayramören'de 5 gün süren organizasyona damga vuran olayları gündem yaratma derecesine göre sıralayacak olursak birinci sıraya yarışmacı Rus pilot Anna Verbitskaya'nın danslarını, ikinci sıraya da Vali Şemsettin Uzun'un "kısa" tandem uçuşunu koyabiliriz.

Bayanlar sıralamasında Dünya Şampiyonu Çek pilot Petra Slilova'nın ardından ikinci sırayı elde eden Rus Anna Verbitskaya'nın, geceleri yapılan organizasyonlarda başta protokol sıralarını dolduranlar ve yarışmaları izleyen Bayramörenliler tarafından ilgiyle izlendi.

Bayramören gecelerini yaşayanların, bölgeden ayrıldıktan sonra, söze "Ne Anna'ydı be..." diye girdiklerinden şüphemiz yok! Ahali "Anna muhabbetine" devam ede dursun, Vali Uzun'un "kısa" tandem uçuşu ile ilgili Sözcü18.com haber merkezi ilginç detaylara ulaştı.

"ELLERİNDE ÇANTA İLE GELENLER
SİZLERİ UÇURUYORLAR" (!)

Vali Şemsettin Uzun’un Çankırı yerel basınında yer bulan “Ellerinde çanta ile gelerek Çankırı’nın huzurunu bozanlara fırsat vermeyiniz” (!) sözleri, “Vali Uzun uçtu” başlıklı haberle öylesine “kardeş” oldular ki, sormayın gitsin!

Atalar, zamanında söylemişler: “Büyük lokma ye, büyük konuşma” (!)

Kim derdi ki, Vali Uzun bu sözleri söyledikten çok değil bir ay sonra “eli çantalı” bir Çankırılı’nın kucağında uçacak!

Hemen yanlış anlamayın! Tandem uçuşu demek, bir nevi “pilot kucağı” demektir!

Kastımız budur!

Bayramören’de organizasyon devam ederken, spontane olarak geliştiği söylenilen (!) kaymakam, belediye başkanı ve vali’nin uçuşları için gerekli temaslar yapıldıktan sonra, Çankırı’ya, ülkenin tanınmış ve güvenilir “tandem” pilotlarından Mevlüt Altıparmak davet ediliyor!

Türkiye'nin sayılı "tandem" pilotlarından. Bugüne kadar 6 bin kişiyi "tandem" yöntemi ile yurdun çeşitli bölgelerinde uçurmuş! Hem de tek bir kaza yaşamadan...

Ve böylesine tecrübeli arkadaşımız, arabasının arkasına koyduğu “tandem paraşütüyle” soluğu Bayramören’de alıyor!

Ve sırasıyla, başta bir arkadaşımızı, sonra Bayramören Kaymakamı ve Belediye Başkanını ve de TRT muhabiri bir kardeşimizi uçuruyor!

Ve tabii ki Vali Şemsettin Uzun’u da!

Olacak ya, uçuşların en kısası Uzun’a nasip oluyor!

Ancak bundan daha da önemlisini şimdi bu satırlardan açıklıyorum!

Fethiye / Ölü deniz’den gelen “tandem" pilotu Mevlüt Altıparmak, Yapraklı'ya bağlı Kavak köyünden! Yani doğma büyüme Çankırılı!

Vali Şemsettin Uzun’u Bayramören semalarında “güvenli” olarak uçuran isim 780 km öteden geliyor ama, yörenin yani Çankırı’nın yetiştirdiği bir değer!

Yani, sizin anlayacağınız Vali Uzun’un tabiriyle yıllardır ekmeğini Çankırı dışında kazanmanın mücadelesinde olan “eli çantalı” takımından!

Hey güzel Allah’ım! Sen ne kadar da büyüksün!

Elinde değnek yok ki, "kul"unun gözüne sokasın!

Şimdi bu yeni bilgilerden sonra ”Vali Uzun uçtu” başlığı atarak haber yapanlara tavsiyem, o başlığı en kısa sürede değiştirmelisiniz!

”Çankırılı, Vali Uzun’u uçurdu!”

Bu olaydan sonra dünyanın ne kadar küçük olduğunu, Çankırılı’nın da (öncelikli olarak gurbette yaşayanları kastediyorum) göründüğünden çok daha fazla büyük olduğunu bir kez daha dosta - düşmana gösterdi!

Temennim odur ki, Vali Uzun’un da bu gerçeği çok daha geç olmadan görmesi!

Not: Uçuş öncesi Vali Uzun, sorulan çanak soruya verdiği yanıtta “Recep Yazıcıoğlu’ndan sonra herhalde benden başka kimse yok” şeklinde yanıt vermiş! Üzülerek belirtelim ki, Amasya eski valisi Celaleddin Lekesiz 2007 yılında Amasya üzerinde sözü edilen şekilde, yani “tandem uçuşu” gerçekleştirdi. Bilginize.

Haber/Yorum: Vedat Beki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler