Çankırılı Yarbay Kayacı'ya FETÖ'den beraat

Çankırılı Yarbay Kayacı'ya FETÖ'den beraat

Erzurum mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a derdini anlatmak için ağaca çıkan FETÖ'den tutuklu Yarbay Ramazan Kayacı'nın eşi Nazife Kayacı, hedefine ulaştı.

ERZURUM’da, FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından yargılanan 109’uncu Topçu Alay Komutanlığı’nda görevli 7 eski askeri personelin davasında karar çıktı. Tutuklu kocasının suçsuzluğunu anlatmak için programın yapıldığı alanda ağaca çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesini duyurmaya çalışan Nazife Kayacı’nın eşi, Çankırı ili Kurşunlu ilçesi Hocahasan köyü nüfusuna kayıtlı dönemin 1’inci Tabur eski Komutanı Yarbay Ramazan Kayacı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi beraat etti. 109’uncu Topçu Alay eski Komutanı Albay Oğuz Çobanbeyli ise 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

EŞİ İÇİN AĞACA ÇIKMIŞTI

Eski Yarbay Ramazan Kayacı’nın eşi Nazife Kayacı, kocası tutuklandıktan sonra kente gelen politikacılara ulaşmaya çalıştı. Erzurum’a gelen tüm liderlerden yardım isteyen 2 çocuk annesi Nazife Kayacı, son olarak 30 Eylül 2017’de Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için programın yapılacağı alanda ağaca çıktı. Nafize Kayacı, çıktığı ağaçta Erdoğan’a seslenerek, "Yanınıza gelmek istiyorum" diye bağırdı. Erdoğan, bunun üzerine korumalara talimat vererek Kayacı’nın yanına getirilmesini istedi. Tutuklu olan eşinin durumunu anlatan Nazife Kayacı ile bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Baktıralım” diyerek Kayacı ve oğlunu yanından uğurladı.

cankiri-albay-feto-tahliye-resim-101.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler