Çankırılı yarenler Mamakta iftar yaptı

Çankırılı yarenler Mamak'ta iftar yaptı

Mamak Belediyesince düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin 500 Çankırılı katıldı.

Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken Mamak Belediyesi’nin Mamak pazar yerindeki ramazan etkinlik alanında sürdürdüğü hemşeri dernek geceleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Hemşehriler önce toplu iftar yemeği, ardından da kültür ve geleneklerini sahneledikleri Ramazan eğlenceleriyle bir araya geliyor. Ankara’nın her yerinden ziyaretçisi olan etkinlikler kapsamında Çankırılı Yarenler 1500 kişilik toplu iftar yemeğinde buluştu. Mamak Belediyesinin düzenlediği iftar yemeğinin ardından düzenlenecek Ramazan eğlencesi ise aniden bastıran yağmur nedeniyle iptal edildi. İftar programının ardından Çankırı Denek Federasyon Başkanı Adem Can, “Fahri Hemşehrim” dediği Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e takdim edilmek üzere Başkanvekili Faruk Gültekin’e plaket verdi.

İftar yemeğine Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin, Meclis Üyesi Bekir Pehlivan, Çankırı Dernekler Federasyon Başkanı Adem Can, Çankırılılar Vakfı Başkanı Recep Şahin, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
ademcan-mamakcankiriyarenleriftari-sozcu-resim-081.jpg
 
Mamak Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında hemşehrileri buluşturmaya devam ediyor. Mamak pazar yerindeki Ramazan etkinlik alanında 1500 kişilik toplu iftar yemeğinde buluşan Çankırılılar, hep birlikte iftar etmenin keyfini yaşadı. Ezanın okunmasıyla açılan oruçların ardından Çankırı Dernekler Federasyonunca düzenlenecek Ramazan eğlenceleri aniden bastıran yağmur nedeniyle iptal edildi. İftar programının ardından Çankırı Dernek Federasyon Başkanı Adem Can, katkılarından dolayı “Fahri Hemşehrim” dediği Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e takdim edilmek üzere Başkanvekili Faruk Gültekin’e plaket verdi. Can ayrıca kendiside Çankırılı olan Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu ve Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal’a Çankırı kaya tuzunun üzerine Gökmenoğlu ve Soysal’ın fotoğraflarının çizildiği lamba hediye etti.
 
Birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı Ramazan ayı’nda düzenlenen bu tür etkinliklerin, insanları bir araya getirerek, mütevazı sofralarda açılan oruçların kaynaşmanın yanı sıra sıla hasretini de giderdiğini belirten Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin şöyle konuştu:”Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda insanımızı bir araya getirerek, onların yüzlerindeki tebessümü görmek ve hayır dualarını almak bizleri çok memnun etmektedir. Amacımız zaten insanların birliğini ve beraberliğini sağlamaktır. Hemşehrilerini bugün burada buluşturan Çankırı Dernekler Federasyonuna teşekkür ediyor, yaklaşan Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.” dedi.
 
Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can da “Hemşehrilerimizle bir arada hep birlikte iftar ettik. Sağanak yağış nedeniyle hazırlanan Ramazan eğlencemizi iptal etmek zorunda kaldık. Bize hemşehrilerimizle bir araya gelip, kültürümüzü sergileme imkânı sunan 'Fahri hemşehrim' dediğim Mamak Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler