Çankırılı yarenler Urfada

Çankırılı yarenler Urfa'da

Şanlıurfa'da, "Yarenler Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu ile Çankırılı Yarenler, yöresel türküler söyledi, oyunlar, parodiler ve Yörük kültürünü anlatan canlandırmalar sahnelendi.

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e teşekkür etti.

yaren-urfa-resim-99.jpg

Çankırı Belediye Başkanı Dinç de "yarenliğin dostluk, arkadaşlık, sırdaşlık, insanı hayata hazırlama, toplum düzeni ve güvenliğini sağlama" anlamına geldiğini belirterek, bu kültürün tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Konuşmalarından ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Çankırı Valisi Uzun'a, Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba ise Çankırı Belediye Başkanı Dinç'e plaket verdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler