Çankırılının OYu Çankırılıya

Çankırılı'nın OY'u Çankırılı'ya

ÇANDEF, Çankırılı milletvekili aday adayları ve 174 stk yöneticisi ile pazar günü Beyoğlu Öğretmenevinde sabah kahvaltısı düzenledi.

İstanbul'da faaliyette olan 174 sivil toplum kuruluşunun başkanı ile birlikte ÇANDEF'in 62 kişilik yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, STK’ların Çankırılı milletvekili aday adaylarına, 2011 genel seçiminde vereceği destek oy birliği ile onaylandı.

Beyoğlu Öğretmenevinde pazar sabahı düzenlenen kahvaltıya, 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde İstanbul 1. bölgeden Ak Parti aday adayı Erdal Yılmaz, CHP 1. Bölge aday adayı Dr. Kadir Gökmen Öğüt, 3. Bölge CHP milletvekili aday adayı Özlem Karaman, 3. Bölge Ak Parti milletvekili aday adayı Hasan Gökçeoğlu, 2. Bölge Ak Parti milletvekili aday adayı İsmail Şenoğlu katıldılar. Toplantıya katılamayan 3. Bölge Ak Parti aday adayı Ali Emre Erişen, 2. Bölge CHP adayı Erol Çakır ve 2. Bölge Ak Parti aday adayı Prof. Dr. Hikmet Özdemir mazeretleri nedeniyle katılamayacaklarını ancak gönüllerinin bu toplantıda olduğunu Genel Başkanı arayarak bildirdiler.

Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan ÇANDEF Genel Başkanı Ömer Lütfi Özenç, "İstanbul'da yaşayan yaklaşık 300 bin Çankırılının adayı olarak değerlendirdiğimiz değerli milletvekili aday adaylarımızın, siyasi partilerin 11 Nisan'da açıklayacakları listelerde, seçilme şanslarının olduğu sıralamalarda görmek istiyoruz. Yıllardır İstanbul'da yaşayan, İstanbul'un sosyal ve ekonomik hayatına emekleri, birikimleri ve düşünceleri ile katkı sağlayan Çankırı insanının  temsili noktasında bugüne kadar yaşanan sıkıntının, 12 Haziran seçimleriyle son bulacağı kanaatindeyiz.” dedi.

Toplantıda, ÇANDEF, Çankırı Vakfı, İlçe Dernekler Birlikleri, İlçe Çankırılılar Dernekleri, Çankırı Dernekleri ve Köy Dernekleri aşağıda tam metni yer alan bildirgenin imzalanarak siyasi parti yöneticilerine gönderilmesi konusunda mutabakat sağladılar.

cankiri-kahvalti-vekiller-resim-03.jpg

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE MEKTUP

Bu arada toplantıda siyasi parti liderlerine de çağrı yapıldı. Parti liderlerine gönderilmek üzere hazırlanan mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Bilindiği üzere, ülkemiz 12 Haziran 2011’de gerçekleşecek genel seçimlerin heyecan ve coşkusunu şimdiden yaşarken, gerçekleşecek bu seçimin sonuçlarının öncelikle güzel ülkemizin her noktasında yaşayan tüm fertlerine hayırlar getirmesini içtenlikle temenni ediyoruz.

Bizler, Anadolu’nun güzide şehirlerinden ve nüfusunun %80 ini büyük şehirlere göç vermiş, Çankırı ilinin sesini duyurabilmek için İstanbul’da örgütlenmiş olan sivil toplum kuruluşlarıyız.

Çankırılılar olarak, İstanbul’daki seçmen demografik yapısı içerisinde il bazında ilk 10’da yer almamıza rağmen maalesef bugüne kadar İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizi temsil edecek 1 milletvekili dahi çıkaramadık. Ancak bu dönemde, İstanbul’un 1, 2, ve 3. bölgelerinden arkalarında durabileceğimiz çok değerli adaylarımız bulunmaktadır.

Bizler İstanbul’da yaşayan Çankırılı Sivil Toplum kuruluşları olarak siyasi görüşünün ne olduğuna bakmaksızın Çankırılı milletvekili adaylarımızı kayıtsız şartsız ve tüm gücümüzle destekleyeceğimizi belirtmek isteriz.

Özellikle bilmenizi istediğimiz husus, Çankırılıların oyunu çantada keklik görerek “Çankırılı aday göstermesek bile Çankırılıların oylarını zaten alırız” diye düşünen siyasi partiler bu seçimlerde yanıldıklarını göreceklerdir.

Sayın Genel Başkan; milletvekili adaylarınızı belirlerken, İstanbul’daki seçmenin demografik yapısını göz önünde bulundurarak biz Çankırılı Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerini ve hassasiyetlerini de nazara alarak seçim yapmanızı beklemekteyiz. 

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşecek Genel Seçimde toplam 85 milletvekili çıkartacak olan İstanbul 1, 2 ve 3. bölgelerden çok değerli hemşerilerimiz partinizden aday adayı olmuşlardır.

Bizler; İstanbul’daki Çankırılı Sivil Toplum Örgütleri olarak, “Federasyon, Vakıf ve Dernekler” bu seçimde oy kullanacak hemşerilerimize, seçilebilecek sıradan aday gösterilen Çankırılı milletvekili adaylarımızın partisini tercih etmesini sağlayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler