Çankırının da amatör balıkçılar derneği oldu

Çankırı'nın da amatör balıkçılar derneği oldu

Çankırı Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği kuruldu.

Çankırı’da mevcut sivil toplum örgütlerin bir yenisi daha eklendi. Kısa adı ÇANOBDER olan, Çankırı Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği.

Sözcü18.com’un “Rastgele” köşesinde ilk günden bu yana giderek büyüyen bir okuyucu kitlesine kavuşturan İsmail Yılmaz ve Ali Osman Göl’ün öncülüğünde kurulan derneğin ilk mesajı “Her fırsatta kendilerini gerçek balıkçılar olarak gören, ancak yasak olmasına rağmen tırıvırı ve ağ kullanmaktan vazgeçmeyen bütün herkesi derneğimiz çatısı altında amatör balıkçılıkla ilgili doğru bilgileri almaya ve gerçek anlamda amatör balıkçılık ile tanışmaya davet ediyoruz.” şeklinde.

İsterseniz gelin Çankırı Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğinin nasıl kurulduğunu İsmail Yılmaz’ın kendi kaleminden öğrenelim:

DOĞASEVER, AMATÖR
RUHLAR OLUŞTURMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ

”Av partnerim sayın Ali Osman Göl Bey ile Çankırı Team olarak katıldığım Oltacılarder 3. Olta Balıkçıları Şenliği, balık avına gönül vermiş doğa ve çevre dostu insanların bir araya gelerek dernekleşmeleri halinde doğaya zarar vermeden, avına ve avlağına sahip çıkarak her türlü zorluğun üstesinden sivil toplum kuruluşu olarak el birliği ile başarıya ulaşabildiklerini kanıtlamıştı.

Üzerine sayın Kamil Üçbaş Beyin 9’uncusunu düzenlediği Amatör Balık Şenliği etkinliğine de Çankırı Team olarak üç aile katılmamız ve diğer katılımcılar ile unutulmaz iki gün geçirmemiz artık bizim için tam anlamı ile bir dönüm noktası oldu ve biz de mutlaka bir derneğin saflarında yerimizi almalıyız fikri kafamızda sabitlendi.

Sayın Ali Osman Göl Bey ile önce Oltacılarder Başkanı Serkan İnanç Bey ile temasa geçerek Oltacılarder üyesi olma fikri aklımızdan geçti. Ancak bu kolay olanı idi ve asla Çankırı için çok faydalı olamazdı, zira bu mücadeleden kaçmak olurdu. Bizce her şehre hatta her ilçeye amatör ruhu kırbaçlayacak, sulak alanları koruyacak ve amatör olta balıkçılığını tanıtarak sevdirecek bir dernek kurulmalıydı. Üstelik de yaşadığımız Çankırı ilinin buna şiddetle ihtiyacı vardı.

Ankara merkezli olarak başlatılmış ve bütün Türkiye geneline yayılarak, belirli bir mesafe kaydedilerek bir ivme de kazanmış bir harekete üye olup uzaktan (Çankırı'dan) değişimin bir parçası olacağımıza ‘neden Çankırı’da bir dernek kurarak bizzat değişimin öncülüğünü Çankırı’da başlatmayalım ki’ düşüncesi ile bir meşale de de burada yakmak istedik.

İnsanların bireysel güçlerini şayet birleştirdikleri takdirde neler başarabileceklerini, sivil toplum örgütlerinin her türlü çalışmaya öncü olup çeşitli etkinliklere imza atarak eğer isterlerse büyük kitlelere ulaşabileceklerinin farkındalığını sanırım hepimiz görmekteyiz.

Bu düşünce ile Çankırı’mıza amatör olta balıkçılığını sevdirmek ve bilinçli doğa sever amatör ruhlar oluşturmak üzere haziran ayı içerisinde,'amatör olta balıkçılığı’nın bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmak, çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları desteklemek ve özendirmek' amacı ile kısa adı 'ÇANOBDER' olan Çankırı Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğimizi 7 kurucu üye ile birlikte kurmuş bulunuyoruz.

Ülkemizde her geçen gün sayıları artan doğa dostu STK’larına bir yenisini Çankırı’dan ekleyerek, Türkiye’deki doğal hayatın korunması adına bu STK’larının ‘canlarına can, nefeslerine nefes katmak’  istedik.Çıktığımız bu uzun ve zahmetli ancak bir o kadar da heyecanlı yolda ‘önce BEN sonra BİZ olduk, gelecek nesillerimiz için BİR olmanın zamanı’nın geldiğini düşündük.

Her fırsatta kendilerini gerçek balıkçılar olarak gören, ancak yasak olmasına rağmen tırıvırı ve ağ kullanmaktan vazgeçmeyen bütün herkesi derneğimiz çatısı altında amatör balıkçılıkla ilgili doğru bilgileri almaya ve gerçek anlamda amatör balıkçılık ile tanışmaya davet ediyoruz.”

Kısa adı ÇANOBDER olan derneğin kurucu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: İsmail Yılmaz, Ali Osman Göl, İhsan Narman, Osman Topçu, Ahmet Emin Uzgören, Sedat Doru, Adnan Tan. Dernek ile irtibata geçmek isteyenler İsmail Yılmaz’ın 0554/2640315 no’lu telefonundan bilgi alabilirler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler