Çankırının Geleceği Ankarada planlanamadı!

Çankırı'nın Geleceği Ankara'da planlanamadı!

'Çankırı Geleceğini Planlıyor' sempozyumu Ankara'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ve program yine 'icraatin içinden'e dönüştü

Çankırı Valiliği, Belediye Başkanlığı, Çankırılılar Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen 'Çankırı Geleceğini Planlıyor' sempozyumu Ankara'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ve sempozyumun amacı doğrultusunda gerçekleştiğini söyleyebilmek oldukça zor.

Sempozyum, İstanbul'da yapılan birinci toplantıdan farklı olarak akademisyenlerce hazırlanan ikinci bölümün dışında yine "icraatin içinden" programına dönüşmesiydi.
 
KİMLER VARDI, KİMLER YOKTU!
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakan Müsteşar Yardımcısı M. Bahrettin Demirer ile eski bakanlardan Nevzat Ayaz, Nurettin Ok, İlker Tuncay, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, CHP İstanbul milletvekili Dr. Kadir Gökmen Öğüt, 22. Dönem Çankırı milletvekili Tevfik Akbak, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş, İzmir ve İstanbul eski valilerinden Erol Çakır, İzmir Çankırılılar Derneği Başkanı İbrahim Zencirci, ÇANDEF eski başkanı Ömer Lütfi Özenç, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Orta Belediye Başkanı Recep Koçak ile İlçe kaymakamları, çok sayıda Çankırılı akademisyen, bürokrat, işadamı, stk yöneticileri ve sanatçı Neşe Dilekçioğlu katıldı.
 
Toplantıda kimler yoktu derseniz; Başta Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü ile üniversiteden herhangi bir rektör yardımcısı ya da akademisyen yoktu. Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali sempozyumda bulunmayan isimlerdi.
 
sempozyum-ankara-cankiri-sozcu-resim-041.jpg
 
KONUŞMALAR BİLDİK TÜRDEN
 
Toplantının açılışında Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Çankırılılar Vakfı Başkanı Recep Şahin birer konuşma yaptı. Sempozyumda konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, hedeflerinin gelişmiş ve mutlu Çankırı olduğunu belirterek, "Hazırladığımız 18 ayda 18 proje ile Çankırı'nın geleceğinin planlanmasına ve gelişimine önemli katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. 
 
VAKIF BAŞKANI EŞREF HARMANDAR'IN KONUŞMASI
ANLAMSIZ BİR ŞEKİLDE TEPKİ GÖRDÜ
İstanbul'dan toplantıya katılan Vakıf Başkanı Eşref Harmandar'ın konuşması içerisinde "... toplantı icraatin içindene dönüştü" cümlesi ile birlikte başta Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Oturum Başkanı Hüsnü Ünal'ın gereksiz müdahalesi salonda hareketliliğe neden oldu.
 
ÇANDEF BAŞKANI VAHAP YARTAŞ'IN ÖNERİSİ
Toplantıda söz alan ÇANDEF'in yeni başkanı Vahap Yartaş'ın Çankırı'nın tanıtımı ile ilgili olarak hazırlıkları sürdürülen Feshane'deki etkinliklerle ilgili olarak "Başta Başbakan olmak üzere medyada öne çıkan bazı isimlerin tuzdan heykellerini yaparak kendilerini yılın isimleri seçerek ödüllendirelim." önerisi katılımcıların ilgisini çektiği görüldü.
 
VALİ ÖZCAN "ÜÇÜNCÜSÜ ÇANKIRI'DA"
 
Vali Vahdettin Özcan ise Çankırı'nın her alanda gelişimi ve kalkınması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Birincisini İstanbul'da düzenlediğimiz sempozyumun ikincisini Ankara'da gerçekleştiriyoruz. Üçüncüsünü de Çankırı'da yaparak sonucunda Çankırı'nın geleceğini planlamaya yönelik bir kitap çalışması yapacağız" dedi. 
 
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman da milletvekilliği döneminde Çankırı'nın önemli sorunlarının çözümüne yönelik hazırladıkları projelerin bugün bir bir hayata geçirildiğini görmekten mutluluk duyduğunu ve bu projelerin uygulama aşamasında da takipçisi olacağını ifade etti. Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ile Hüseyin Filiz ise Ankara'dan takip ettikleri çalışmalar hakkında bilgi sundu. 
 
ALİ BABACAN: ÇANKIRI 6. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN YARARLANACAK
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yeni teşvik yasasında Çankırı'nın 5'inci bölgede bulunmasının kalkınma için büyük bir avantaj oluşturduğunu belirterek, "5'inci bölge olmasına rağmen organize sanayi bölgelerinde yatırım yapacak yatırımcılar 6'ncı teşvik bölgesi avantajlarından da yararlanacak" diye konuştu. 
 
Programın ikinci bölümünde Prof. Dr. Kadir Arıcı yönetiminde akademisyenlerce Çankırı'nın sanayi, ticaret, tarım, hayvancılık, eğitim, kültür ve turizm alanlarındaki durumu belirlenip, gelecekteki faaliyetlerle ilgili sunumlar yapıldı.
 
ANKARA, SALONU DOLDURAMADI VE...
TOBB'un Eskişehir yolu 9. kilometresinde bulunan ikiz kulelerdeki yaklaşık bin kişilik salonu dolmadı. Bununla birlikte programın ikinci bölümünü izleyenlerin sayısı ilk bölümü izleyenlere göre çok daha düşük düzeyde kaldı.
 
"Çankırı Geleceğini Planlıyor" başlıklı sempozyumda gençlere söz verilmemesi toplantıyı takip edenler arasında önemli bir tartışma konusu olarak kendisini gösterdi.
 
Divan Başkanı Hüsnü Ünal'ın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın salondan ayrılması sırasında Divan'ı terkederek uğurlama merasimine iştiraki, alışılmışın dışında bir davranış olarak dile getirildi.
 
Katılımcılar arasında bulunan bir hanımefendinin Vali Özcan'a "Bayramören'e yapılacak olan HES ile ilgili bilgilendirme" talebi, Vali Özcan tarafından "Bununla ilgili size özel bilgi vereceğim" şeklinde cümle ile konunun geçiştirilmesi birçok izleyici tarafından yadırgandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler