Çankırının geleceğini kimse ipotek altına alamaz

"Çankırı'nın geleceğini kimse ipotek altına alamaz"

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür patladı.

Dün İl Genel Meclisi'nde oylanarak kabul edilen Yakınkent Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle oylama öncesi İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın "Listeyi vali bey hazırladı" şeklindeki cümleleri MHP grubunu daha da hareketlendirdi.

Bugün İl Özel İdaresi MHP Grup odasında bir basın toplantısı düzenleyen İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür yaptığı açıklamada "Birlik ve beraberlik” şarkısı bu İl Genel Meclisi toplantısı ile sadece sözde kalmıştır. İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Osman Canbaz’ın bu listenin Sayın Valimiz Vahdettin Özcan’ın talebi olduğunu açıklaması ise daha da düşündürücüdür." dedi. Tevfik Rüştü Özgür sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İlimizin ve kent merkezimizin gelişimi ve kalkınmasına rehberlik edeceği iddia edilen ve Tüney Köyü yakınlarında kurulması planlanan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti’nde İl Özel İdaresi’ni temsil edecek 12 üyenin belirlenmesi, 22 Kasım 2012 Perşembe günlü İl Genel Meclisi oturumunda ele alınmış ve heyette yer alacak İl Genel Meclisi üyeleri Merkezden 3 ve Eldivan’dan 1 olarak belirlenmiştir. Hali hazırda Merkez’den 5 İl Genel Meclisi üyesinden (3 Ak Parti, 2 MHP) AK Parti’nin tüm temsilcileri ve Eldivan’dan da 2 İl Genel Mecislis Üyesinden (1 Ak Parti, 1 MHP) Ak Partili İl Genel Meclis üyesi bu vesileyle mütevelli heyetinde aynı partinin oylarıyla görevlendirilirken, MHP bütünüyle dışarıda bırakılmıştır. Heyette 8 bürokrat yer almakta olup, herhangi bir bürokratın yerine muhalefetten herhangi bir İl Genel Meclis üyesinin heyete dahil edilmesi öngörülmemiş, bu vesileyle bürokrasiden şikayet eden AK Parti, siyasetçiyi bürokrasi koridorlarında harcama çelişkisine düşmüştür. Üstelik ilimiz ve ülkemiz için bir ve beraber olduğumuzu her fırsatta tekrarlayanların boş sözleri bu anlayışla ifşa olmuş, sadece kendi siyasi anlayışlarına yol veren yüzleri bir kez daha açığa çıkmıştır.
 
Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Grubu olarak bugüne kadar etkili ve seviyeli bir muhalefet anlayışı ile şehrimize ve bize oy veren insanlara layık olmaya çalıştık. Kavgacı, tek tip, katı ve peşin hükümlü siyaset anlayışından uzak durarak iktidara yol ve yön göstermeyi kendimize ilke edindik. Bu vesileyle İl Genel Meclisi Başkan ve iktidar partisi üyelerinin sık sık iltifat ve teşekkürlerine de mazhar olduk. Bu yapıcı ve onarıcı anlayışımıza rağmen, sayısal çokluğuyla övünmeyi alışkanlık haline getirmiş iktidar mensuplarının her fırsatta dile getirdikleri “Birlik ve beraberlik” şarkısı bu İl Genel Meclisi toplantısı ile sadece sözde kalmıştır. İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Osman Canbaz’ın bu listenin Sayın Valimiz Vahdettin Özcan’ın talebi olduğunu açıklaması ise daha da düşündürücüdür.
İlimiz Tüney Köyü sınırları içerisinde kurulacak Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi daha faaliyetine başlamadan kime ya da kimlere yakın olacağını bu toplantıyla göstermiştir. Sanayi hamlesi yapacağı iddia edilen ilimizin umutları da bu siyasi hesap ve beklentilerle şimdiden yıkılmıştır. Bu yıkıntının arkasında “Kalkınma”, “Sanayileşme”, “Yükselme”, “İleri gitme” nutukları atanlar, sanayileşmenin toplumun tüm katmanlarını içine alan bir entegrasyon ve talep anlayışını gerekli kıldığını, uzlaşma ve anlaşma kültürü olmadan sosyal, kültürel ya da sınai kalkınmanın gerçekleştirilemeyeceğini bilmiyor olabilirler. “Sayın Valimiz böyle istiyor” diyen İl Genel Meclisi Başkanımız da, grubumuzu ve doğal olarak muhalefeti yok sayan ve tek bir siyasi partinin yol geçen hanına çevrilen OSB Mütevelli Heyeti oluşumuna tepki gösteremeyecek kadar “demokrasi ve siyaset” yorgunu olabilir. Ancak iradelerini ipotek altına aldırmış bu arkadaşlarımızın siyasi hesaplarla ilimizin geleceğini de ipotek altına almaları MHP Grubu olarak bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir.
 
Son olarak, her platformda sandığa saygıdan söz açan iktidar mensuplarının Çankırı Merkez’de 3’e 2 olan İl Genel Meclisi sandalyesine rağmen Milliyetçi Hareket Partisi’ni kendi çıkar ve beklentileri için yok saymaları Çankırı halkına ve ağızlarından düşürmedikleri demokrasiye yapılmış en büyük saygısızlıktır. Bu ayıp her vesileyle muhataplarının yüzlerini kızartmaya devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler