Çankırının vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Çankırı'nın vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Çankırı Büyük Otelde düzenlenen törende derecelendirmeye giren işverenler ödüllerini aldılar.

27 Şubat 4 Mart tarihleri arasında kutlanan 23. Vergi Haftası nedeniyle Çankırı'da ilk 5’e giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Çankırı Büyük Otel'de düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Defterdar Durmuş Kuşak, “Devletin, toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Vergi bilincinin yerleşmesi, verginin tabana yayılması ülke ekonomisinin geleceği ile doğrudan ilgili bulunmaktadır” dedi.

Kuşak konuşmasının devamında ise, “Gelir İdaresi Başkanlığı, “Mükellef Odaklı Hizmet Anlayışı” çerçevesinde, hizmet sunumunda mükelleflerin ihtiyaçlarına öncelik vermeye ve mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu artırmak suretiyle vergi ödemenin bir kültür olarak yerleşmesine büyük önem vermektedir.

Bu nedenle, toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası 'Vergi Haftası' olarak kutlanmakta olup, 23. Vergi Haftası bu yıl 27 Şubat – 4 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bu bağlamda ilimizde 2010 yılı kazançları nedeniyle ödedikleri vergilerle ilk beşe giren Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenlerimize, Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen 'Hediye Kitleri' ve Defterdarlığımızca hazırlanan 'Teşekkür Belgeleri' takdim edilecektir. Rekortmenlerimize ve vergisini ödeyen bütün mükelleflerimize ülke ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, işlerinde başarılar ve hayatlarının sağlık ve mutluluk içinde geçmesini diliyorum. Düzenlediğimiz bu törene teşriflerinizle bizi sevindirdiğiniz için başta Sayın Valim olmak üzere siz kıymetli konuklarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi .

Yapılan konuşmanın ardından hediyelerin verilmesine geçildi.

cankiri-eczaci-ozlem-sozcu-resim-033.jpg

Kurumlar vergisi il birincisi Untaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Özkan ve gelir vergisi il birincisi Sibel Özcenk’e hediyelerini Vali Vahdettin Özcan verdi.

Kurumlar vergisi il ikincisi Elevsan Elektrikli Ev Aletleri Şti, Ltd’ye ve Gelir Vergisi il üçüncüsü Nail Altıparmak’a hediyelerini Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kurumlar Vergisi il üçüncüsü Tekinak Tic A.Ş. Şirket Müdürü Ahmet Ak’a hediyesini Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, Kurumlar Vergisi il dördüncüsü Megasan Med. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Satılmış Çelikten’e hediyesini Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Kurumlar Vergisi il beşincisi Özcenk Kavafiye San. Tic. Ltd. Şti.  İsmail Özcenk’e hediyesini Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu ve Gelir Vergisi il beşincisi Özlem Demirci’ye hediyesini Defterdar Durmuş Kuşak takdim etti.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler