Çankırının yaran meclisi olacağız

"Çankırı'nın yaran meclisi olacağız"

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday Sadık Yakın, düzenlediği yemekli toplantıda; Oda Meclisinde yer alacak isimleri iş dünyasına sordu.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan işadamı Sadık Yakın, önceki akşam Büyük Otel'de düzenlediği yemekli toplantıda iş dünyasıyla bir araya geldi. 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Burhan Açıkgöz, Terziler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Arif Bayrak, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Söğüt, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek, Çankırı eski milletvekili İrfan Keleş, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, SP İl Başkanı Ömer Uzun, Ak Parti eski İl Başkanı Mustafa Selci, Kotku Eğitim Kurumları Genel Direktörü R. Şemsettin Esen, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Niyazi Erince, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Rüştü Özgür ile Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali gibi farklı isimlerin katıldığı yaklaşık 800 kişilik yemekte konuşan işadamı Sadık Yakın, Çankırı’nın göç verdiğini ve gittikçe küçülen bir kent olduğunu savundu. 
 
"BEN YAZDIM, BENİM EKİBİM DÜŞÜNCESİNE KARŞIYIM"
Yakın, “Türkiye’nin en fakir ve gittikçe küçülen bir şehri olmasına rağmen Çankırı’yı seviyoruz. Burada doğduk, burada büyüdük ve burada yatırımlar yapıyoruz. Büyüyen Türkiye’de Çankırı neden sürekli küçülüyor? Çok kişiden tek ses çıksın, ‘ben değil biz varız’ diyelim ve memleketimizi hak ettiği noktalara getirelim. Şu grubun ya da kişinin değil, Çankırı’nın Milli Takımı olsun diye düşündüm. Esnaf kardeşlerimin suratlarının asık durmasına gönlüm razı olmadı. Tepeden inme yönetimlere, ‘ben yazdım benim ekibim kazansın’ düşüncesine karşı çıktık. Bu yüzden ‘temsilci olmak isteyen gelsin, kendisini sevdiren temsilci olsun, çalışan kazansın’ dedik. Burada sizlere birer anket kağıdı dağıtacağız ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası’nda kimi görmek istiyorsanız o isimleri oraya yazacaksınız. Daha sonra bizim oluşturduğumuz hakem heyeti listemizi belirleyecek. Esnaflara sorarak oluşturacağımız Ticaret Sanayi Odası yönetim listesi Türkiye’de bir ilk olacak” ifadelerini kullandı.
 
"ODA MECLİSİ, ÇANKIRI'NIN YARANI OLSUN"
Yakın, 23 kişilik oda meclisini yaran ekibine benzeterek, “Çankırı’nın 2 milletvekili ve bir de Belediye Başkanı olmak üzere 3 seçilmişi var. Bu 3 kişilik ekiple birlikte seçilecek 23 kişilik oda meclisimiz Çankırı’nın yaranı olsun, hepimiz için çalışsın” dedi.
 
Çankırı’nın teşvikte 6. bölge imkanlarından yararlanabilmesi için gayret göstereceklerini ifade eden Yakın, Çankırı Ticaret Odası verilerine göre 2009 yılından bu yana yaklaşık 300 işletmenin kapılarına kilit vurduğunu kaydetti. Bunun çok üzücü olduğunu kaydeden Yakın, sadece açılışlardan değil, kapanışlardan da haberdar olmak istediklerini, dayanışma ve yardımlaşma kültürünü esnaf ve tüccar arasında yaygınlaştırmak istediklerini vurguladı.
 
Toplantının sonunda katılımcılara “Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası’ndan beklentileriniz nelerdir?” ve “kimleri Ticaret Odası meclisinde görmek istersiniz” yazılı anket formları dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler