Çankırının zirvesi Romanya yolunda - İZLE

Çankırı'nın zirvesi Romanya yolunda - İZLE

Başta Vali Vahdettin Özcan olmak üzere Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Rektör Savaş'la birlikte 9 kişilik heyet Romanya'ya gidiyor.

Başta Vali Vahdettin Özcan olmak üzere Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Rektör Savaş'la birlikte 9 kişilik heyet Romanya'ya gidiyor.

Çankırı'daki tuz mağaralarının turizme açılması yönünde yapılan çalışmalara bir yenisini ekleme gayretiyle gerçekleştirilen gezi, Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından düzenlendi.

Pazartesi günü Ankara aktarmalı olarak İstanbul'dan 10.30'da havayoluyla Romanya'ya gidecek olan heyette başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ile üniversite öğretim üyeleri de bulunmakta.

Çankırı'daki tuz mağaralarının turizme açılması yönünde AB'den proje karşılığı hibe kredisi temin etme yönünde yapılan çalışmaların ilk adımı olan gezi, 3 gün sürecek ve heyet perşembe akşamı yurda dönüş yapacak.

TURDA SALİNA AVRUPA'NIN İLK TUZ OCAKLARINDAN

Avrupa'nın ilk tuz maden ocaklarından olan Romanya'daki Turda Salina tuz ocakları ilk kez 1075 yılında işletmeye açıldı. 1992 yılından bu yana önemli bir turizm merkezi haline dönüşen tuz ocakları, AB'den sağlanan proje kredileriyle büründüğü yeni haliyle özellikli bir ziyaret yeri olma özelliği kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler