Çankırının zirvesi Ukrayna yolunda!

Çankırı'nın zirvesi Ukrayna yolunda!

Çankırı Vali Vekili, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Ukrayna'ya "çalışma" ziyaretine gidiyolar! Hem de Dünya Şampiyonası öncesinde...

Çankırı'nın zirvesi sayılabilecek isimler; Başta Çankırı Valiliği görevini vekaleten yürüten Haldun Aksalma, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkan Osman Canbaz ve Ticaret - Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten yarın Ukrayna ve bu ülkeye bağlı Kırım Özerk Cumhuriyetini kapsayan 4 günlük bir geziye çıkıyorlar.

UKRAYNA GÜZELLERİNİ YAKINDAN GÖRMEK İSTERSENİZ - TIKLA

Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerinde kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirme amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla kurulan KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı) Yönetim Kurulu'nun Haziran ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda 20-24 Temmuz tarihleri arasında Ukrayna ve Kırım'a 4 günlük çalışma gezisi düzenlendi.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre KUZKA'nın Haziran ayı toplantısında "Yatırım olanaklarının yerinde incelenerek iki ülke arasındaki ticaret hacminin ve işbirliği olanaklarının geliştirilmesine yönelik olarak Ukrayna’nın Odessa kentine ve Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne çalışma ziyareti düzenlenmesi" kararı alındı.

GEZİDE KİMLER VAR?

Yarın başlayacak olan 4 günlük Ukrayna ve bu ülkeye bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti gezisinde Kastamonu, Sinop ve Çankırı Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Ticaret-Sanayi Odası Başkanları katılacak.

Çankır'dan da Vali Vekili Haldun Aksalman, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz ve Ticaret-Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten 4 günlük gezide Çankırı'yı temsil edecekler.

DÜNYA YAMAÇ PARAŞÜT ŞAMPİYONASI AÇILIŞI VAR
AMA "ÇANKIRI'NIN ZİRVESİ" AÇILIŞTA YOK!

Paragliding Word Cup Çankırı yarışmaları 23 Temmuz Cumartesi günü Çavundur Termal Otel'de yapılacak açılış töreni ile start alıyor. 30 Temmuz tarihine kadar sürecek olan organizasyona yaklaşık 40 ülkeden 200 -250 dolayında yarışmacı katılırken, Çankırı adına uluslaarası bir organizasyona ev sahipliği yapılırken, "Çankırı'nın zirvesi" Ukrayna yolunda!

Hem de "çalışma gezisi" başlığı altında!

Son bir hatırlatma! Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Simferopol, dünyada yamaç paraşüt sporu yapanlar tarafından son yıllarda yeni keşfedilmiş bir bölge... Çankırı'dan geziye katılacak isimler hiç değilse gittikleri bu şehirde "konuyla ilgili neler yapılıyoru" kendilerini misafir edenlere sorup öğrensinler...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler