Çankırıspor ligde kaldı ama Çankırılı küme düştü!

Çankırıspor ligde kaldı ama Çankırılı küme düştü!

Çankırıspor kendisi için hayati önem taşıyan maçtan 1 puan çıkardı ama Çankırılı küme düştü!

Çankırıspor, kendisi için ligde kalabilme yönünde hayati önem taşıyan karşılaşmadan bir puanla ayrılmasını bildi. Çankırıspor'a beraberlik golünü  77. dakikada Cüneyt kazandırdı.

MAÇIN SONUCU KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ'NÜ
PLAY-OFF'TAN ETTİ
Maçın ilk dakikasından itibaren Körfez FK oyundaki üstünlüğü ele aldı ve sürekli rakip kalede gol aradı. 7 ve 25’nci dakikada gole çok yaklaşan evsahibi takım önce Serdar, ardından Gökhan Ünver ile topu Çankırıspor fileleriyle buluşturamadı.. İlk yarım saat geçilirken Kırmızı-Siyahlı ekibin beklenen golü geldi. Serbest atış için topun başına gelen Gökhan Ünver yerden sert vuruşla topu kaleci Gökhan'ın sağından ağlara gönderdi. Devrenin sonlarına doğru Çankırıspor ilk atağında golü buluyordu. Zihni’nin aşırtma vuruşunda Metin son anda topu kornere çeldi. 41’nci dakikada ise maçın kader anıydı. Serdar karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi. Devre 1-0 geçildi.
 
BİTİME 10 DAKİKA KALA 1-1 OLDU
İkinci yarının ilk yarım saatinde her iki takım adına da kayda değer pozisyon olmadı. Körfez FK önde olduğu için oyunu rölantiye aldı, 1-0’ı maçın sonuna kadar korumayı düşündü.
 
Çankırıspor ise rakibinin oyundan kopmasını fırsat bilerek rakip kale önündeki gol arayışlarını sürdürdü. Orta sahada Ali Yakup'un oyundan alınıp yerine Eşref'in girmesiyle takım daha fazla top dolaştırmaya başladı. Özellikle sağ kanattan Ozan'la tehlikeli ataklar geliştiren Çankırıspor, kimsenin beklemediği anda golle buluştu.
 
Dakika 77'yi gösterdiğinde Körfez kalecisi Metin Erol inanılmaz bir hata yaptı. Orta-şut karışımı gelen topu, 90 bölgesinde tuttu, fakat elinden kaçırdı. Cüneyt'in gönderdiği top, ağlarla buluştu. Çankırı bu golle skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra müthiş bir mücadele yaşandı.
 
5 dakikalık uzatma ile birlikte oynanan son 18 dakikada ev sahibi takımın Çankırıspor kalesi önünde geliştirdiği ataklar golle sonuçlanmadı. Özellikle uzatmanın ilk dakikasında Tayfun'un penaltı noktası üzerinden vuruşu kaleci Gökhan'ın ayaklarından döndü. Bu tehlikeli ataktan hemen bir dakika sonra Gökhan Meral'in soldan vuruşunda top yan direkten geriye döndü. Pozisyonun tamamlanması ile birlikte maçın bitiş düdüğü geldi ve Körfez Futbol Kulübü yedek kulübesi ile az sayıda taraftar sahaya girdi.
 
cankiri-korfezfk-olaylar-sozcu-resim-053.jpg
 
Sahanın ortasında başlayan gerginlik soyunma odası koridorlarında devam etti. Polis olayları yatışmak için biber gazı kullanmak zorunda kaldı. 
 
İzmit İsmetpaşa Stadı'nda yapılan ve 1-1 sona eren maçın ardından Çankırısporlu bazı futbolcuların sevinç gösterilerinde bulunması üzerine Körfez Futbol Kulübü futbolcuları rakip takım teknik heyetine ve futbolculara tepki gösterdi. Körfez Futbol Kulübü yedek futbolcuları da sahaya girerek, Çankırısporlu futbolcularla tartıştı. Görevlilerinin araya girmesi sonucu ortam sakinleştirildi. 
 
Maçın ardından Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali, yaptığı açıklamada futbolda şiddeti hiçbir zaman desteklemediklerini belirterek, ''Körfez Futbol Kulübü play-off oynamayı arzu ettiği için, maç sonunda sinirler gerildi. Tabii bir üzüntü var ama galibiyette ve mağlubiyette takımın arkasında durmak gerekir'' diye konuştu. 
 
ÇANKIRILI NEDEN KÜME DÜŞTÜ!
Çankırıspor ile ilgili son bir haftadır yapılan "teşvik primi" ile ilgili çalışmalarda 25 bin tl toplanamadı. Başta Çankırı olmak üzere İstanbul ve yurdun çeşitli bölgelerinde yaşayan Çankırılılar için açılan SMS çağrısı, banka hesap numaraları ve birebir ziyaretlerden Çankırıspor için 25 bin lira toplanamadı. Adana Demirspor'un son Altınordu karşılaşması öncesi 300 bin tl dağıtması, Körfez Futbol Kulübü'nün Çankırıspor maçı için galibiyet halinde 10 bin tl prim vaadinde bulunmasına karşın, Çankırıspor'da Kocaeli'ndeki karşılaşma sonrası futbolculara ve teknik kadroya biner tl dağıtılmaması büyük üzüntü yarattı.
 
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Vali Vahdettin Özcan'ın Körfez Futbol Kulübü karşılaşmasından bir puan alarak ligde kalmayı başaran Çankırısporlu futbolculara 500'er TL prim vereceği öğrenildi.
 
KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ: 1 - ÇANKIRISPOR: 1
 
STAD: İzmit İsmetpaşa 
 
Hakemler: Erbay Aldemir xx, Osman Gökhan Bilir xx, Ulaş Aksoy xx
 
Körfez Futbol Kulübü: Metin xx, Samet xx (Dk. 76 Bilal x), Gökhan Meral xx, Engin x (Dk. 80 Yunus x) Hamza xx, Yasin xx (Dk. 85 Tayfun ) Gökhan Ünver xx, Serdar xx, Aydın xx, Gökhan Kolomoç xx, Uğur xx 
 
Çankırıspor: Gökhan xx, Hüseyin xx, Volkan xx, Ozan xx, Hüsamettin xx, Cüneyt xx, Ali xx (Dk. 55 Eşref x), Can xx, Zihni x (Dk. 41 Onur xx), Muammer xx, Yahya xx (Dk. 80 Emre x) 
 
Goller: Dk. 32 Gökhan Ünver (Körfez Futbol Kulübü), Dk. 77 Cüneyt (Çankırıspor)
 
Sarı Kartlar: Dk. 18 Aydın, Dk. 25 Gökhan Kolomoç, Dk. 65 Samet, Dk. 76 Gökhan Ünver, Dk. 87 Bilal (Körfez Futbol Kulübü), Dk. 88 Ozan (Çankırıspor)
 
Grupta oynanan diğer maçlarda alınan skorlar
Altınordu: 1 - Adana Demirspor: 3
Bandırmaspor: 0 - Denizli Bld.: 2
Eyüpspor: 3 - Beypazır Şekerspor: 1
Kırklarelispor: 2 - Alanyaspor: 0
Kızılcahamamspor A.Ş.: 2 - Fethiyespor: 1
Ünyespor: 2 - 1461 Trabzon: 2
 
Bu sonuçarın ardından 1461 Trabzonspor ligi şampiyon olarak bitirirken, Altınordu ligden düştü. Çankırıspor topladığı 42 puanla ligi 10. sırada tamamladı. Bandırmaspor, Adana Demirspor, Fethiyespor ve Kızılcahamamspor A.Ş. play-off oynayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler