Çankırıspor'dan son dakika transferi

Çankırıspor'dan son dakika transferi

Mavi-beyazlılar Mersin İdman Yurdu'ndan sol kanat oyuncusu Murat Kalkan'ı renklerine bağladılar.

Çankırıspor, transferin son gününde Mersin İdman Yurdu'nun sol kanat oyuncusu Murat Kalkan'ı 1.5 yıllığına transfer etti. Hüseyin Rüzgar ve Bedri Can'ın takımdan ayrılmasıyla sol kanatta yaşanan sıkıntıyı çözme adına yapılan flaş transferin mavi-beyazlılara önemli katkılar sağlayacağı düşünülebilir.

MURAT KALKAN KİMDİR?
1986 Bayburt doğumlu. Almanya'da büyümüş olan Murat Kalkan burada yöresel takımlarının altyapısında futbol oynadı senesinde Alman futbolunun köklü takımlarından VfB Stuttgart'nın altapısına transfer oldu. Burada Türkiye Genç Millî Takımı için keşfedildi ve Türkiye U-18 Millî Takımında düzenli olarak oynamya başladı. Bunun üzerine Türkiye'de birçok 1. Lig ve Süper Lig ekibinin transfer listesine girdi ve dolayısıyla 2004 senesinde Gençlerbirliği altyapısına transfer oldu. Transferinde profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalasa da 2005 senesine kadar altyapıda oynadı ve 2005-06 sezonunda A takıma alındı. Burada oynama firsatı bulamadı ve sezon sonuna kadar Mardinspor'a kiralık verildi. 2006-2009 arası Gençlerbirliği'nin ara takımı olan Hacettepe'de kiralık oynadı. 2009-10 sezonundan Gençlerbirliği'de oynadı. 2011-2012 sezonunda Orduspor'a transfer oldu. 2012-13 sezonu başında Adana Demirspor'a transfer oldu.

murat.jpg

Son sezonunu Mersin İdman Yurdu'nda geçiren Murat Kalkan; 26 kez milli takımlara çağrıldı. Kalkan, 12 kez Türkiye U-18 ve 3 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 15 kez milli formayı giydi ve bu karşılaşmalarda 1 gol kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler