Çankırı'ya çifte şehit ateşi düştü

Çankırı'ya çifte şehit ateşi düştü

Ankara'da patlayan bomba ile hayatını kaybeden 28 kişi arasında, Ilgaz doğumlu Astsubay Koray Pınar ve Çankırı doğumlu Cumali Akman var...

Ankara'da dün akşam patlayan bomba sonucu şehit düşen 28 kişi arasında, Çankırı - Ilgaz nüfusuna kayıtlı Hava Astsubay Üstçavuş Koray Pınar ile Çankırı doğumlu Cumali Akman bulunmakta.

Cumali Akman'ın Çankırı Balıbağı köyü nüfusuna kayıtlı askeri sivil memur, ayrıca evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit Akman'ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Sarıbaba Aile Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

İKİ ŞEHİT ÇANKIRI’DAN
Ankara’da meydana gelen patlamada Çankırı 2 şehit verdi. Patlama anında servis içerisinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve 3 yıllık Astsubay Mehmet Koray Pınar şehit düştü. Şehit Akman’ın 3 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Cumali Akman’ın Çankırı’da defnedileceği bildirildi.

28 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin de yaralandığı saldırı ile ilgili Çankırı Valisi Vahdettin Özcan taziye mesajı yayımladı. Özcan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dün gece Ankara’da meydana gelen hain saldırıda şehit olan asker ve sivil vatandaşlarımıza rahmet dilerim. Allah milletimizi korusun. Dirlik ve birliğimizi daim kılsın. Şu bilinmelidir ki Türk milleti bu badireleri aşacak güç ve metanettedir. Aynı saldırıda şehit olan Çankırılı hemşehrilerimiz Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz Çankırılılara sabır ve başsağlığı dilerim.”

sehitler-cankiri-ilgaz-ankara-resim-02-001.jpg
Çankırı'nın şehitleri Astsubay Koray Pınar (solda) ve sivil askeri personel Cumali Akman (sağda)

BURSA’DA İKİ ŞEHİT VAR
Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda Bursa’nın Mudanya ve Gemlik ilçelerinden iki askeri personelin şehit olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Mudanyalı Başçavuş Feyyaz İlhan ile Gemlikli henüz ismi öğrenilemeyen kıdemli çavuş şehit oldu. Şehitlerin ailelerinin teşhis için Ankara’ya gittiği bildirildi.

ŞEHİT ASKERİN ANNESİNİN İSYANI
Ankara’daki bombalı saldırıda şehit olan servis şoförü asker Ali Öztaş’ın (26) şehadeti aileye yıktı. Merkez Çukurova ilçesindeki baba evine ulaşan acı haber aileyi gözyaşına boğdu.

Miyese ve Mehmet Öztaş’ın üç çocuğundan en küçüğü Ali Öztaş’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki vatani görevini 76 gün sonra tamamlayıp dönmesi bekleniyordu. Şehit babası Mehmet Öztaş, oğlunun cenaze töreni için Ankara’ya giderken, anne Miyese Öztaş’ın feryatları yürekleri dağladı. Bekar olan oğlu için ağıt yakan ve terörü lanetleyen Miyese Hanım, ağlayarak, “Allah kahrı perişan eylesin, onları. Yavrumu yaktılar, beni yaktılar. Allah kendilerini daha fena yaksın. Körpecik kuzumu aldılar, benden. Benim yavrumu kül ettiler. Ne söyleyebilirim. En son evvelsi gün akşam kendisiyle görüştüm. Her gün servisinden birliğine giderken günü birlik konuşuyorduk. Konuşma da yalan oldu, görüşmede yalan oldu. Yavrum koklayamadım. Yavrumu aldılar benden. Gülümü, dalımı kırdılar benim. Kopardılar aldılar benden, bal gibi kuzumdu, kaymak gibi kuzumdu. Yavrum benim, elim ayağım, gözümdü kardeşim. Hem elim hem ayağım hem de gözümdü. Yavrum beni yaktı; yavrumu da gavurlar yaktı. Yandım bittim; kül oldum artık ben, kül oldum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler