Çankırıya gastroenteroloji uzmanı atandı!

Çankırı'ya 'gastroenteroloji' uzmanı atandı!

Çankırı'da görev yapacak olan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Gülseren Seven on gün içerisinde yeni görevine başlayacak.

Sağlık Bakanlığı 46. Dönem devlet hizmet yükümlülüğü kur'ası ile Çankırılı hastalar "gastroenteroloji" uzmanına kavuştular.

Çankırı Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Fatih Esat Topal'ın "başhekimlik" görevinden alınmasıyla birlikte aynı hastanede "gastroenteroloji" uzmanı olarak görev yapan eşi Dr. Firdevs Topal'ın Haziran 2012 tarihinden bu yana Ankara'da yeni görevine başlaması, bölgede önemli bir eksikliğe neden olmuştu.
 
Sağlık Bakanlığı'nda çekilen kur'a ile halen Çanakkale Devlet Hastanesinde görevli olan Uzman Dr. Gülseren Seven, önümüzdeki on günlük süreç içerisinde Çankırı Devlet Hastanesi'ndeki görevine başlayacak.
 
BAŞHEKİM TOPÇU: ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİMİZ GİDERİLDİ
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Çağatay Topcu "Bakanlığımızın gerçekleştirdiği son atamalar çerçevesinde hastanemizde görevlendirilen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Gülseren Seven ile, son aylarda çok sayıda hastamızın yaşadığı mağduriyetin ortadan kalkacak olması sevindirici. Çankırı için hayırlı olsun" dedi 
 
Bakanlığın yeni atamaları çerçevesinde Çankırı ve ilçelerine 3 uzman ile 26 doktor görevlendirildi.
 
Gastroenteroloji nedir?
Yemek borusu, mide, ince bağırsaklar, kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, pankreas organlarını konu alan söz konusu bilim dalı; bu organların ülser, gastrit, sarılık, siroz, spastik kolon (irritabl bağırsak sendromu: İBS), safra kesesi taşları ve iltihabı, mide-bağırsak kanserleri, hemoroid (mayasıl, basur) gibi bilinen hastalıklarına çözüm arıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler