Çankırı'ya şehit ateşi bir kez daha düştü!

Çankırı'ya şehit ateşi bir kez daha düştü!

Van'ın Gürpınar ilçesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Şehit olan asker Özgür Kara'nın Çankırı Merkez'e bağlı İnaç köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Van'ın Gürpınar ilçesinde 05.30 sularında teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

ÇATIŞMA ÇIKTI
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yalınca Mahallesi'nin, Hakkari sınırındaki Sümbül Dağı bölgesinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çatışma çıktı.

1 ASKER ŞEHİT OLDU
Çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara (37) şehit oldu, 1 asker yaralandı. Yaralı asker, helikopterle Van Asker Hastanesine kaldırıldı.

ŞEHİT ASKER ÖZGÜR KARA, İNAÇ KÖYÜ NÜFUSUNA KAYITLI
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara, Çankırı Merkez'e bağlı İnaç köyü nüfusuna kayıtlı. Evli ve 2 çocuk babası şehit Kara ve ailesi, Ankara - Keçiören'de ikamet etmekte. Ailenin iki çocuğundan küçüğü olan şehit Özgür Kara'nın abisi de halen Safranbolu'da jandarma uzman çavuşu olarak görev yapmakta.

sehit-evi-kecioren-resim-05.jpg

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara'nın baba ocağı Keçiören Sanatoryum'daki evine acı haber ulaştıktan sonra...

Şehit Uzman Çavuş Özgür Kara'nın naaşı yarın öğle namazına müteakip Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

mustafa-ak-sehid-evinde-ozgur-kara-resim-05-002.jpg

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA:
"19 Mayıs 2016 Perşembe günü 05.30 sularında Van ili Gürpınar ilçesinde icra edilen operasyon esnasında teröristlerle çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen bir kahraman silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 07.00'da şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler