Çankırı'ya şehit ateşi düştü

Çankırı'ya şehit ateşi düştü

Hakkari'nin Merkez'e bağlı Ağaçdibi köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Hüseyin Efe'nin Çankırılı olduğu öğrenildi.

Yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 askerimizin şehit düştüğü belirtilirken, şehit düşen Uzman Onbaşı Hüseyin Efe'nin Çankırılı olduğu öğrenildi.

Şehit Efe'nin (24) şehadet haberi Merkez'e 37 km mesafedeki Alaçat köyünde çiftçilik yapan babası Mustafa Efe'ye askeri yetkililerce iletildi.

cankiri-alacat-koyu-sehit-atesi-dustu-resim-09.jpg

Şehit Uzman Onbaşı Hüseyin Efe'nin ailenin ikisi kız olan üç evladından en küçüğü olduğu, bir ablasının da Fransa'da yaşadığı, şehidinin doğum gününün de geride bıraktığımız 4 Eylül olduğu öğrenildi.

CENAZE TÖRENİ PAZAR GÜNÜ
Öte yandan şehit Uzman Onbaşı Hüseyin Efe; 18.09.2016 Pazar günü Çankırı Merkez Alaçat Köyü’nde ilkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek..

 

huseyin-efe-cankiri-resim-09.jpg

TAZİYE MESAJLARI 

MESUT KÖSE (Çankırı Valisi) - Hakkari- Çukurca karayolu üzerinde bulunan Ağaçdibi köyü kırsalında başlatılan hava destekli operasyonlarda, Çankırı Merkez Alaçat Köyü nüfusuna kayıtlı J.Uzman Onbaşı Hüseyin Efe 17.09.2016 Cumartesi günü şehit olmuştur.1992 doğumlu şehidimize Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, Tüm Çankırılılara ve Türk Milletine başsağlığı dilerim.

RUHİ ŞEKER (Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı) - İlimiz merkez Alaçat köyü nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz ,J.Uzman çavuş Hüseyin Efe ,Hakkari kırsalında çıkan ve halende devam eden çatışmada şehit olmuştur.Aile efradına , sevenlerine Allah(cc)tan rahmet ,ecir,sabır , metanet ve baş sağlığı dilerim.Yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilerim.İlimizin ve ülkemizin başı sağ olsun.

OSMAN KARADENİZ (Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı) - Hakkari agac dibi koyu kirsalinda PKK li teroristler ile askerlerimiz arasinda cikan catismada Çankırı Merkez Alaçat köyünden Uzm Çvş Hüseyin Efe şehit oldu.Sehidimize Allah tan rahmet kederli ailesine sevenlerine memleketimize başsağlığı diliyorum.Yarali askerlerimizede Rabbim acil sifalar versin.Milletimizin başı saolsun.

ARİF ÇAYIR (Ilgaz Belediye Başkanı) - Hakkari'de çıkan çatışmada Merkez'e bağlı Alaçat köyümüzden Hüseyin Efe kardeşimiz şehit olmuştur. Yüce Türk milletimizin, Çankırı'mızın ve ailesinin başı sağolsun, mekanı cennet, ruhu şad olsun.

ZEKERİYA AÇIKGÖZ (ÇANDEF Başkanı) - Çankırı Merkez Alaçat Köyünden bir yiğit; Uzm Çvş.Hüseyin EFE Hakkari'de vatan haini-bölücü teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.
Şehidimizin makamı ali olsun, kederli bailesine, Çankırı halkına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Bu da yine ve yeniden ahdımız olsun. Hainlerin, terör ve teröristin kökünü kazımaya andımız olsun, ahdımız olsun! Şehit ve gazilerimize layık olur, şefaatlerine nail oluruz inşaallah.
Allah'ın laneti hainlerin üzerine olsun. Amin, Amiiinnn, Amiiiiiinnnnnnn

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler