Çankırıyı istedi, Yozgatı verdiler

Çankırı'yı istedi, Yozgat'ı verdiler

CHP'nin vekil çıkaramadığı 33 ile sorumlu milletvekili ataması gerçekleştirildi.

CHP, milletvekili çıkaramadığı 33 ile, sorumlu milletvekili atamasını gerçekleştirdi. Çankırı'ya geçen dönem olduğu gibi yine Bartın milletvekili M.Rıza Yalçınkaya bakacak.

24. Dönem TBMM'nin CHP İstanbul milletvekili ve aynı zamanda Çankırı - Çerkeşli olan diş hekimi Kadir Gökmen Öğüt'ün günler öncesinde Sözcü18'e yaptığı "Millevekili çıkaramadığımız illerde görev yapacaklar listesi hazırlanıyor. Ben de Çankırı'yı istedim" açıklamasına bakarsak, Öğüt'ün isteği CHP yönetimince uygun görülmemiş.

Açıklanan listeye göre milletvekili Öğüt'e Yozgat ilinin sorumluluğu verilmiş.

YOZGAT, ÇANKIRI'YA YAKIN Kİ...

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt "Herhalde Çankırı'ya en yakın kent Yozgat değerlendirmesini yaptıkları için burayı vermişler. Listeler açıklandıktan sonra parti yönetimine Çankırı tercihimi bir kez daha yineledim. Çankırı olmazsa ikinci tercihim Karabük. Bu bölgede akrabalarım olmak üzere çok sayıda tanıdığım var. Bu iki ilden birisinde görevlendirildiğimde partime daha fazla faydalı olacağımı düşünüyorum" dedi ve ekledi: "Teklifimin yarın yapılacak olan  MKYK toplantısında ele alınacağı bilgisi tarafıma ulaştı".

Öğüt ayrıca, TBMM'de görev aldığı Sağlık Komisyonu'nun dışında kısa adı TURKPA olan Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi üyeliğine de seçildiğini belirtti.

Vekil çıkaramadığı 33 ile sorumlu vekil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin CHP'nin milletvekili çıkarmadığı 33 ile 33 vekil görevlendirdiğini açıkladı. Tekin bu isimlerin bu illerde dolaşarak kentin ve vatandaşın sorunlarını Meclis'e yansıtma görevi yapacaklarını vurguladı.

Gürsel Tekin ayrıca Kılıçdaroğlu'nun partililere tatile çıkın sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurgulayarak Genel başkanın yarın seçim varmışçasına çalışın talimatı verdiğini söyledi.

33 ilde görevlendirilen milletvekili sorumlu oldukları iller ise şöyle:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler