Çankırı'yı 'Nevruz ateşi' sardı

Nevruz Konseri’ne izlemeye gelen Çankırı halkı, sanatçılar Mustafa Taş ile Hande Ünsal’ın şarkıları ile doyasıya eğlendi. İzleyiciler, şarkılara cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Konser sonunda sanatçılara hediyeleri takdim edildi.

Çankırı Belediyesi, baharın gelişini ve Türklerin Ergenekon’dan çıkışının 4659. yıl dönümünü Nevruz Bayramı ile kutladı. Kutlamalara Diriliş Oğuzhan Mehter Takımı, TÜRKSOY’a üye ülkelerden Azerbaycan, Kazakistan ve Bosna Hersek Sanat Toplulukları katılırken Çankırı halkı sanatçılar Mustafa Taş ile Hande Ünsal konseri ile coştu.

Çankırı Belediyesi, gün boyu süren etkinlikle ile baharı karşıladı. Nevruz Bayramı kutlamaları Belediye önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Mutlu Genç, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar eşlik etti. Mehter Takımı ile birlikte kortejde yer alan Türkiye Cumhuriyetlerinden gelen dansçılar, renkli yöresel kıyafetleri ile Çankırı halkını selamladı. Çarşamba Pazarı’nda son bulan kortej yürüyüşünün ardından vatandaşlara Nevruz pilavı ve ayran ikram edildi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, kardeşlik ve dostluğun göstergesi olarak Nevruz ateşini birlikte yaktı. Temizlenmek ve arınmak anlamına gelen Nevruz ateşi üzerinden atlandı. Alanda, Türk’ün gücünü sembolize eden örste demir de dövüldü. Çankırı Yöresi Kız Kına Ekibi’nin folklor gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

cankiri-nevruz-atesi-resim-02.jpg

Program, Fuar Yolu sonuna kurulan konser alanında sürdü. Diriliş Oğuzhan Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlayan Nevruz Konseri, TÜRKSOY Sanat Topluluklarının dans gösterileri ile devam etti. Üç ülkeden katılan sanatçıların dans gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Toprağın, doğanın uyanışı Nevruz, aynı zamanda insanın uyanışı ve kurtuluşudur. Huzura ve barışa yapılan çağrıdır. Bu açıdan; dünyanın farklı bölgelerinde süren ve özellikle çocuklarımızın geleceğini ellerinden alan çatışmaların bir an evvel son bulması için tüm insanlığa manevi uyanış ve kurtuluş getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.  

Nevruz ateşinin geniş bir coğrafyadaki Türk kültürünün meşalesi olduğunu vurgulayan Esen,  “Öyle bir ateştir ki bu; karanlığı boğan, gönülleri bir eyleyen, aynı sazı çalıp aynı sözü söyleyen, farklı coğrafyalarda olsak da aynı bahçenin çiçekleri gibi açan ve gülleri gibi kokan… Ergenekon’dan çıkışımızın 4659. yılında bu ateşi yakmayıp da neylesin Türk oğlu Türk!  Bahara ve yeni başlangıçlara Bismillah.” ifadelerini kullanarak Nevruz Bayramı’nı kutladı.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı ise “Cemre, bugün gönlümüze düştü, hepimiz ısındık. Mehter ile ısındık, Türk dünyasının renkleri ile ısındık. Bu güzel ortamı sağladığı için Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Esen Beyefendi’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

İçerisinde renk renk boyanmış yumurtaların, kuruyemiş, çimlenmiş buğdayın bulunduğu ve mumların yakıldığı Nevruz Semeni Tepsisi, hayat ve bereket sembolü olarak alanda gezdirildi.

Nevruz Konseri’ne izlemeye gelen Çankırı halkı, sanatçılar Mustafa Taş ile Hande Ünsal’ın şarkıları ile doyasıya eğlendi. İzleyiciler, şarkılara cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Konser sonunda sanatçılara hediyeleri takdim edildi.

cankiri-nevruz-konseri-01.jpg

cankiri-nevruz-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler