ÇANOBDER dostları buluştu

ÇANOBDER dostları buluştu

4 yıllık dernek, yaptığı çalışmalarla Çankırı'da ses getirmeye devam ediyor.

Kısa adı 'ÇANOBDER' olan Çankırı Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen dostlar ile buluşma ve sezonu kapatma etkinliğinde 4. kez amatör olta balıkçıları Eldivan Şahin Tepesi'nde bir araya geldi.
 
Eksi 8 C gibi soğuk havaya rağmen oldukça samimi bir ortamda yapılan etkinlikte dernek üyeleri sohbet ederek derneğin kuruluşundan bu yana geçen 4 yıllık sürede iz bırakan ve komik anılarını paylaşarak keyifli zaman geçirdiler.
 
Öğlen yemeğinde beraberce yenilen ızgarada balığın ardından semaverde demlenen çay eşliğinde iç sularda avlanabilecek olan balık türlerinin zaman ve limit yasakları ile avlanma teknikleri hakkında bilgi paylaşımı ve hatırlatmalardan sonra havanın da kararması ile birlikte saat 17.00 dolaylarında ilkbaharda yapılacak olan sezon açılışında tekrar bir araya gelmek üzere etkinlik sonlandırıldı.
 
Eldivan'da gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak konuşan ÇANOBDER Başkanı İsmail Yılmaz "2010 yılının haziran ayında kuruluşumuzu tamamlayarak çıktığımız bu yolda amacımız; amatör olta balıkçılığını geniş kitlelere sevdirerek geliştirmek, kirlenen ve azalan su kaynaklarımızın kurallar dahilinde yapılan amatör olta balıkçılığı ile aynı zamanda korunabileceğini ve bu şekilde yarınlarımıza da bu sporu yapabilmek için fırsat yaratılmış olacağını vurgulamaktı. İlk başlarda stk. olmanın zorluğunu yeni kurulan her stk'da olduğu gibi bizlerde yaşadık. Ancak geçen 4 yıllık sürenin sonunda gelmiş olduğumuz noktada her bir üyemizin derneğimizi daha ileri nasıl götürebileceğinin çabası içinde olması yönetim kurulu olarak bizleri mutlu etmektedir.  Katılım sağlayan arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim.” dedi.
 
ÇANOBDER ÜYELERİ, ÇALIŞMALARDAN OLDUKÇA MUTLU
Eldivan'da Şahin Tepesinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan ÇANOBDER üyeleri de düşüncelerini belirttiler.
 
Ömer DEMİRCİ (emekli memur) üye; “Bilinçli bir amatör olta balıkçısının uyması gereken bütün kuralları, amatör olta balıkçılığı ile ilgili değişen yönetmelik ve sirküleri kolaylıkla takip edebilmemiz adına derneğimiz ÇANOBDER’in şehrimizde büyük bir açığı giderdiğini söyleyebilirim. Tanıştığımız yeni üyelerle birlikte kurduğumuz dostluk ve arkadaşlıklar, beraberce aynı suya olta atabilmenin hazzını kelimeler ile ifade edebilmem mümkün değil. Adeta bana ikinci bir emeklilik yaşamı yaşattıklarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim.”
 
Sadık EKERBİÇER (esnaf) üye; "Saygı ve sevgiden asla taviz vermeden doğasever bilinçli amatör olta balıkçılarını bir araya getiren ÇANOBDER çatısı altında olmak benim için gurur kaynağı. Kuruluş aşamasından itibaren içerisinde olduğum derneğimizin gerek il içerisinde gerekse diğer illerde yapılan etkinliklere katılarak değişik bölgelerdeki iç sularımızda olta atma imkanı buldum. Katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim.”
 
Yetkin SEVİL (misafir); "Etkinliğe Ankara’dan katılıyorum. Tesadüfen bir merhaba ile başlayan dostluk ÇANOBDER sayesinde benim Çankırı’da bir çok dost ve arkadaşımın olmasına sebep oldu. ÇANOBDER’in düzenlediği ya da diğer illerde katıldığı organizasyonlara her fırsatta katılım sağlayarak çok hoş vakit geçiriyorum. Organizasyonu düzenleyen ve katılım sağlayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler