Çarşıya organize örgüt suçlaması!

Çarşı'ya 'organize örgüt' suçlaması!

Dosya ile ilgili savcılığın gizlilik kararı aldığı belirtiliyor.

Gezi Parkı eylemlerindeki tavırlarıyla öne çıkan Çarşı grubunun önemli isimlerinin evleri polisleri tarafından basıldı; üyeler gözaltına alındı. Çarşı Grubu'na yönelik suçlamanın organize suç örgütü olduğu iddia ediliyor. Dosya ile ilgili savcılığın gizlilik kararı aldığı belirtiliyor.
 
Beşiktaş Çarşı grubunun kurucularından 'Sarı Cem' lakaplı Cem Yakışkan ile Çarşı'nın pankartlarını yazan 'Deve Erol' lakaplı Erol Özdil bu sabah polisler tarafından evlerinden gözaltına alındı. Göz altına alınan kişi sayısı 22 olarak açıklandı. Anılan kişilerden 11'i Çarşı Grubu'na bağlı. 
 
ÇARŞI GRUBUNDAN AÇIKLAMA GELDİ
Sabah saatlerinde Çarşı grubunun üyelerinin gözaltına alındığı haberleri sonrasında Beşiktaş Köyiçi'nde toplanan Çarşı grubu üyeleri bir açıklama yaptılar.
 
Grup yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sabah saatlerinde 22 arkadaşımızın gözaltına alındığını öğrendik. Bunun üzerine emniyet yetkililerine görüşme ve bilgi almak için başvurduk. Suçlamaların ayrıntılarını tam olarak bilemiyoruz çünkü dosya üzerinde gizlilik kararı var. Ancak kısaca öğrenebildiğimiz kadarıyla çete suçlaması, çıkar amaçlı suç örgütü kurma var. Ayrıntılı açıklamamız 19:03'de yapacağız.  Arkadaşlarımızdan sağlıklı bilgi alana kadar burada bekleyişimiz sürecek. Şu anda her hangi bir eylem ve yürüyüş planımız yok." 
 
Grup Beşiktaş Köyiçi Meydanı'ndaki Kartal heykeli önünde kalabalık bir şekilde oturma eylemine devam ediyor. Saat 19:03'deki açıklamanın Abbasağa'da yapılacağı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler