ÇATSO Meclisi Vali Özcanı ziyaret etti

ÇATSO Meclisi Vali Özcan'ı ziyaret etti

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ve üyeleri Vali Vahdettin Özcan’ı ziyaret ettiler.

ÇATSO Başkanı ve meclis üyelerini Valilik Birlik Salonu’nda ağırlayan Vali Özcan, “Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Göreve başlayan arkadaşlara başarılar diliyorum ve Çankırı’ya hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Çankırı’da yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
 
İKİ HAVAALANIMIZ VAR
Vali Özcan, “Çankırı gelişmekte olan bir İl. Önemli bir yerdeyiz konum olarak. İstanbul’a, Ankara’ya, denize yakınlığı, ilimizden bir demir yolunun geçmesi, bunların hepsi avantaj.  İki havaalanımız var. Biri Ankara’da Çankırı’ya 50 dk. mesafede, Biri Kastamonu’da Haziranda Sayın Başbakanımız tarafından açılacak. Yapılan tünelle bu havaalanına da daha kısa sürede ulaşılabilecek. Böyle bir avantajlı ilin tüm bu potansiyelini değerlendirecek olan sizlersiniz. Bu nedenle çok büyük bir yük altındasınız. Çankırı önemli yatırımlar arifesinde. Kendi öz kaynaklarıyla Çankırı’nın yapacağı işler var. Onlar da sermayelerinizle, girişimciliklerinizle olacak şeyler. O itibarla bu çalışmada, yeni görev alan arkadaşlarımın çalışmalarının Çankırı’ya başarılar kazandırmasını, hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şahsınıza, müessesenize, kuruluşunuza başarılar diliyorum” dedi.
 
"ÇANKIRI'YI OPSİYONEL KENT HALİNE GETİRMEMİZ LAZIM"
Kabullerinden dolayı Vali Vahdettin Özcan’a teşekkürlerini ileten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, “İlin sorunlarını biliyoruz. Daha önceki yönetimden olan arkadaşlarımız da var. Yeni arkadaşlarımız da çok heyecanlı. İnşallah biz de ilin gelişimiyle ilgili elimizden geleni bu yeni dönemde yapacağız. Bizim söylemlerimize siz de destek oluyorsunuz, teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Bu sanayi yatırımlarının gelmesinde en önemli şey bizim buradaki alt yapıyı hazırlamamız” diyen Çelikten, “Bizim burayı opsiyonel bir kent haline getirmemiz lazım. Dar gelirliye de geliri iyi olana da sosyal donatılarıyla uydu kentin olmasını istiyoruz. Ucuz arsa üretilmesi, Çankırı’ya insanları bağlayabilmek için insanların konutunun olması gerekiyor. Göçü durduracağımızı hatta geriye çevireceğimizi düşünüyorum” dedi.
 
Vali Özcan, tersine göçün başladığını ve bunu basınla paylaştıklarını, hatta ulusal basında da bu konunun gündeme getirildiğini belirtti.
 
“Alt yapı, zemin oluşturulursa geri döneceklerine inanıyorum” diyen Çelikten,  “Bunlar için biz yeni dönemde de çalışacağız. Kuruluşlarımızda çalışacak insanlar temin edebilmemiz için insanların ucuz yaşamalarını sağlamamız lazım. Biz de tüccarlar olarak, esnaflar olarak sunu işini artıracağız. Sunumda eksiklik görüyorum. Bunların iyileştirilmesi gerektiğine inanan bir insanız. Biz sizin önderliğinizde elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız” dedi.
 
Çankırı’da yapılan yatırımlar ve projelerle ilgili bir süre sohbetin ardından günün anısına çektirilen fotoğrafla ziyaret sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler