ÇATSO üyelerine zehir zemberek sözler!

ÇATSO üyelerine zehir zemberek sözler!

Fırın işletmecisinin ÇATSO'ya yazdığı zehir zemberek mektup, büyük tartışma yaratacağa benziyor.

Ekmek üreticisi Hasan Hüseyin Kuşcu, ekmek zamlarına dair alınan karara ilişkin Ticaret ve Sanayi Odası’na yazdığı bir dilekçede oda yönetimini kınadığını ifade etti.

Karatekin gazetesinde yeralan habere göre; Kuşcuoğlu Unlu Mamulleri şirketinin sahibi Hasan Hüseyin Kuşcu, daha önce fırıncı esnafları olarak 300 gram ekmek fiyatının maliyetinin girdilerine gelen zamlar nedeniyle 0,75 kuruş, ramazan pidesinin de 0,70 kuruş olmasını talep ettiklerini hatırlatarak, bu talebe karşılık olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın 02.02.2011 gün ve 2011/153 sayılı azami fiyat listesi hakkındaki yazı ile 31.01.2011 tarih ve 2011/1-24 sayılı oda meclis kararı ile 2011 yılında 300 gram ekmek ve ramazan pidesi fiyatının 0,70 kuruş olarak uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

ÇATSO’ya verdiği dilekçede hak aradıklarını bildiren Hasan Hüseyin Kuşcu, şu ifadeleri kullandı;

KENDİ ADIMA HARAM EDİYORUM
“Biz Ticaret Odası’ndan iyilik, inayet, lütuf ya da sadaka istemedik. Alnımızın terini, bileğimizin hakkını, gözümüzün nurunu ve emeğimizin karşılığını istedik.

Bu nedenle vermiş olduğunuz sadakayı size geri iade ediyoruz. Bizlerden kesmiş olduğunuz aidatlar ile her toplantıda evinizde bile yemediğiniz kalitede etli güveç, pilav vs. kendi adıma size haram ediyorum.

Yapmış olduğunuz kopyacılık, çevre illere sorma alışkanlığı ile memlekette kasap bırakmadınız, sıra fırıncılara mı geldi? Bizlere reva görmüş olduğunuz fiyat ile Çankırı’da ekmekçiliği Ticaret Odası yapsın. Oda başkanını, Gıda Komite üyelerini ve Ticaret Odası Meclis Başkan ve üyelerini kınıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler