Çavundur Belediye Başkanı milletvekili Filize tepkili

Çavundur Belediye Başkanı milletvekili Filiz'e tepkili

Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in son açıklaması Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere'nin açıklama yapmasını gerektirdi.

Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere bir basın açıklaması yaparak, Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz’in “Çavundur Organize Sanayi Bölgesine gerek yok. Buradaki izni iptal edip Çankırı’yı bir sanayi bölgesine kavuşturacağız” sözlerini eleştirdi.

Çankırı milletvekili sıfatını taşıyan bir kişinin bölgenin ekonomik gelişimine destek olması gereken yerde, tersine bir tutum izlemesini yadırgadığını söyleyen Başkan Yukarıdere, “Sayın Hüseyin Filiz, Çavundur Organize Sanayi Bölgesi için izin alındığını, ama tek bir çivi dahi çakılmadığını söylüyor. Kamuoyunu yanıltan ve bilgi eksikliği bulunduğu anlaşılan Sayın Milletvekilimize hatırlatmak isterim ki, Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği müteşebbis heyet için 2 üyenin ismini bildirmiş olsa idi, belki şu anda inşaat çalışmaları dahi bitmiş bir organize sanayimiz hayata geçmiş olacaktı” dedi.

Çavundur Organize Sanayi Bölgesi’nin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 20.04.2006 tarih ve 3781 sayılı yazı eki ile OSB Sicil Defterine 242 sayı numarasıyla kaydedilerek kurulduğunu söyleyen Bayram Yukarıdere, bundan sonraki gelişmeleri de şöyle özetledi:

MÜTEŞEBBİS HEYET OLUŞTURULAMADI. ÇÜNKÜ:

“OSB kuruluşunu teşkil eden Kamu kurumları ve katılma payı oranları aşağıdaki şekilde olduğu gibidir.

Katılma Payı                      Temsil Edilen Üye Sayısı

1- Çankırı İl Özel İdaresi                              % 10                                                     2

2- Çavundur Belediyesi                                % 55                                                     8

3- Kurşunlu Belediyesi                                 % 25                                                     3

4- Çankırı Ticaret Ve San.Odası                 % 10                                                     2

OSB’nin kuruluşunu müteakip, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan heyet marifetiyle ilçemiz sınırları içerisinde Hamamtepe, Çal Eteği mevkiinde oluşan 60 hektar büyüklüğünde olan OSB alanı olarak belirlenmiştir.

Bu gün itibariyle mülkiyeti Maliye’ye ait 5 adet parsel 85.723 m2 maliyeden OSB adına tescili yapılmıştır. Şahıslara ait 58 adet parsel, toplam; 376.359.00 m2 alan için Sanayi ve Ticaret Bakanlığından kamu yararı kararı alınarak OSB’ce kamulaştırma yolu ile OSB adına alınabilecek duruma getirilmiştir.

Buna göre toplam OSB alanı 459 dönüm, yani yaklaşık 46 hektardır.

OSB Kuruluş Protokolü gereğince OSB’yi oluşturan kuruluşlardaki heyet üyeleri ile 2009 yılında yapılan mahalli seçimlerdeki heyet üyeleri isimlerinin değişmesi, ayrıca 2 yıl süre ile de geçerli olması nedeni ile OSB müteşebbis heyetini teşkil eden kuruluşlara yeni heyet üyelerinin isimlerinin bildirilmesi ile ilgili 08.03.2011 tarihinde yazılar yazılmıştır.

İL ÖZEL İDARESİ GÖREVLENDİRME YAPMADI

Ancak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlendirmesi gereken 2 yeni üye ismini bildirmediği için bu güne kadar icra organı olan OSB Müteşebbis Heyeti teşekkül ettirilememiştir.

OSB Müteşebbis Heyetinin oluşturulması halinde, bundan böyle OSB’mizin geleceği ile ilgili kararların alınması sağlanmış olacaktır.

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZE YAKIŞMAMIŞTIR

Sayın milletvekilimizin eksik bilgi ile yapmış olduğu açıklamalar beldemiz adına çok üzücüdür. Katkılarını beklediğimiz ve büyük bir mesafe katettiğimiz çalışmaların çivi çakılmamış bir proje olarak ifade edilmesi sayın milletvekilimize yakışmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler