Çaykur Rizespor: 1 - Fenerbahçe: 5

Çaykur Rizespor: 1 - Fenerbahçe: 5

Spor Toto Süper Lig'deki son 4 maçını kazanan Fenerbahçe, Çaykur Rize engelini de 5-1'le geçerek galibiyet serisini 5 maça çıkardı ve gözünü Beşiktaş derbisine dikti.

Üstüte 5. galibiyet için Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe, Avrupa Ligi A Grubu'nda Zorya ile yaptığı maçın 11'ine göre 2 değişikle sahaya çıktı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, annesinin rahatsızlığı nedeniyle ülkesine giden Nijeryalı golcü Emmanuel Emenike'nin yerine Zorya maçında dinlendirdiği Van Persie'ye görev verdi. Hollandalı teknik adam, ligde 3 maç sonra yedek bıraktığı Volkan Şen'in yerine de Aatif Chahechouhe'yı ilk 11'de görevlendirdi.

Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman geçen hafta ligde Medipol Başakşehir maçının 11'ine göre tek değişiklik yaptı. Teknik direktör Karaman, geçen hafta hastalığı nedeniyle kadroda yer alamayan Oboabona'yı 11'e alırken Saadane'yi yedek kulübesinde oturttu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan takım ev sahibiydi. Üstüste duran toplar kazanan rizespor golü de bir duan topta buldu. 17. dakikada Ahmet İlhan Özek'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Oğulcan Çağlayan'ın kafa ile indirdiği topu altıpas içinde uygun durumdaki Yakoubi, kafayla dokunarak filelere gönderdi. Bu gol Yakoubi'nin Türkiye'deki ilk isabetli vuruşu oldu. 

20. dakikadan sonra oyun üstünlüğünü ele geçiren Fenerbahçe, ilk yarının sonuna kadar adeta fırtına gibi esti. 27. dakikada Mehmet Topal'ın güzel pasında Aatıf, Sow'u gördü, yıldız isim de bomboş kaleye topu gönderdi ve skora denge geldi. 

32. dakikada bir Sow klasiği daha yaşandı. 1 ay önce Manchester United'a röveşata ile gol atan yıldız isim, Mehmet Topal'ın muazzam pasında yine spektaküler bir gole imza attı. İlk yarının yıldızı Sow, 45+3'te bu kez kafayla sahneye çıktı ve 2013'teki Elazığspor maçının ardından ilk kez hattrick yaptı. 

İkinci yarıda kontrolü bırakmayan Fenerbahçe, son haftaların başarılı ismi Aatif'ın 66. dakikadaki golüyle farkı 3'e çıkardı. Uzatmada İsmail ile bir gol daha geldi ve karşılaşma 5-1 sona erdi. Maçı da 5-1 gibi net bir skorla kazanan Fenerbahçe, galibiyet serisini 5 maça çıkardı. haftayı 24 puanla tamamlayan sarı lacivertliler, haftatya oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi de rakibiyle arasındaki farkı 4'e indirdi. 

ÇAYKUR RİZESPOR: 1 - FENERBAHÇE: 5

STAT: Çaykur Didi Stadı
HAKEM: Ali Palabıyık

ÇAYKUR RİZESPOR: Diallo, Orhan, Oboabona, Yacoubi, İsmail, Petrucci, Robin, Ahmet, Jantscher, Oğulcan, Kweuke
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali, M.Topal, Josef, Alper, Sow, Aatif, Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler