Çeçen fahri konsolos öldürüldü

Çeçen fahri konsolos öldürüldü

Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polisin yaptığı araştırmada saldırganların iki kişi olduğu tespit edildi. Saldırganlardan biri araçta bekledi; diğeri susturuculu tabanca ile vurdu.

Çeçenistan'ın Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü suikastinde önemli gelişme.. Polis saldırganların iki kişi olduğunu, birinin olay anında çevrede gözcülük yaptığını ve aracı kullandığını, diğerinin ise büyük bir olasılıkla susturucu takılmış tabanca ile olayı gerçekleştirdiğini belirledi. Saldırganların binaya giriş ve çıkışının kamera görüntülerinin bulunduğu, olaydan sonra kaçış güzergahlarının da tespit edildiği kaydedildi.
 
İŞTE ANKARA'YI SARSAN SUİKASTÇI
Ankara Emniyeti, olayın soruşturulması için asayiş, terör ve istihbarat şubelerinden özel ekip oluşturdu. Ayrıca, olayın uluslararası bağlantısı olabileceği ihtimali dikkate alınarak MİT'ten de destek istendi. MİT'in de bu cinayeti yakından takip ettiği bildirildi.
 
DÜN AKŞAM ÖLDÜRÜLDÜ
Olay; Çankaya'da dün akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün işyeri olarak da kullandığı konsolosluk bürosuna gelen kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler Ünlü'nün bulunduğu dairenin ziline bastı. Namaz kılmak için hazırlanan Ünlü, zilin çalması üzerine kapıyı açtı. Bu sırada saldırganlar, yanlarında getirdikleri silahla yakın mesafeden Ünlü'ye birkaç el ateş etti. Ünlü yere yığılırken, saldırganlar, olayın ardından hemen kaçtı. 
 
Ünlü'nün geç saate kadar eve gitmemesi üzerine meraklanan ailesi, Ünlü'ye cep ve işyerindeki telefonundan ulaşmak istedi. Ünlü'nün telefonlara cevap vermemesi üzerine endişelenen ailesi, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Konsolosluğa gelen ekipler Ünlü'nün yerde yatan cansız bedeniyle karşılaşmıştı.
 
Ünlü'nün cenazesi Adli Tıp Kurumundaki incelemelerin ardından yarın defnedilmek üzere Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine götürülecek.
 
Uzun yıllardır Ankara'da yaşayan Ünlü için bugün ikindi namazından sonra Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılınacak.
 
Ünlü, yarın Kahramanmaraş'ta cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler