ÇEDOSK hizmetinizde

ÇEDOSK hizmetinizde

Asker emeklisi Hüseyin Demirtaş, emekli olduktan sonra Çankırı'da bilgi ve birikimlerini paylaşabileceği bir sivil toplum kuruluşu oluşturdu.

Çankırı'da yeni bir sivil toplum kuruluşu oluşturuldu. Çankırı Ekstrem Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (ÇEDOSK) geçtiğimiz günlerde aktif olarak çalışmalarına başladı.

Emekli asker Hüseyin Demirtaş'ın öncülüğünde kurulan dernek, ilk olarak Ilgaz Kadınçayırı'nda Çankırılı gençlere kayak eğitimi vermeye başladı. Yıl içerisinde mevsimsel faaliyetler gösterecek olan dernek, Çankırı insanını faaliyetlerine katılmaya çağırıyor.
 
DEMİRTAŞ: DERNEK OLARAK ÖNEMLİ BİR
BOŞLUĞU DOLDURACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
 
Derneğin kuruluş amacını Sözcü18 Haber Merkezine anlatan Hüseyin Demirtaş "2011 yılı içerisinde TSK den emekli oldum. 25 yıllık meslek hayatımda çeşitli komando birliklerinde görev yaptım. Ne mutlu ki bana bu süreç içerisinde 9 yıl paraşüt öğretmenliği 5 yıl kayak ve dağcılık öğretmenliği ve komando konularında eğitmenlik yaptım. Kendimi havacılık kayak dağcılık konusunda yetiştirmeye gayret ettim." dedi. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Çankırı’da sosyal yönden faaliyetlerin aktivitelerin az olması insanları kapalı mekanlara sürüklemiş ve bu konularda belirli faaliyetlerin üstüne çıkmamış olması beni her defasında derinden üzmüştür. Kişisel çabalarla bu sporları yapanlar bulunmakla beraber sayının henüz tatmin edici düzeyden çok uzakta olduğunu üzülerek görmekteyim.
 
KATILIMIN ARTMASINI BEKLİYORUM
 
Çankırı ili sınırları içerisinde bir kayak merkezi olmasına rağmen Çankırı’da kayak sporcusu yetiştirmek, kayak öğretmek yönünden kayda değer çalışmaların eksikliği görülmekte. Dernek olarak bu açığı kapatma yönünde gayret göstermekle birlikte arama-kurtarma çalışmalarına da sivil toplum kuruluşu olarak destek vermeyi hedefliyoruz. Umarım hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza destek verecek Çankırılı hemşehrilerim bizleri bu çabada yalnız bırakmazlar."
 
ÇEDOSK'u daha yakından tanımanız için www.cedosk.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler