Çek Cumhuriyeti: 0 - Türkiye: 2

Çek Cumhuriyeti: 0 - Türkiye: 2

EURO 2016 Elemeleri A Grubu 9. hafta maçında Türkiye, deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti.

A Milli Takım zorlu EURO 2016 yolunda virajı hasarsız döndü. Çek Cumhuriyeti'ne konuk olan ay yıldızlılar ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puanı 'Çek'ti aldı, son maçlar öncesi 3. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Artık milli takıma baraj maçları için İzlanda önünde alınacak bir puan yetiyor.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın Hollanda'yı mağlup ederek finallere gidebilme yolunda ümitlerini yeniden canlandırdığı karşılaşmaya ilk 11'de başlattığı kadroda tek değişiklik yaparak, sakatlığı bulunan Burak Yılmaz'ın yerine Cenk Tosun'u sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, Hollanda karşılaşmasının aynı kurgusuyla takımını oynattı. 

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, maç öncesi basın toplantısında bazı oyuncuları kalan maçlarında deneyebileceği yönünde yaptığı açıklamalarına paralel olarak, son oynadıkları Letonya karşılaşmasının ilk 11'nde 4 değişikliğe gitti. Vrba, Letonya karşısına ilk 11'de çıkan isimlerden kaleci Petr Cech ve Milan Skoda'yı yedeğe çekerken, David Limbersky ile Daniel Kolar'ı ise bu kez kadroya dahi davet etmedi. Öte yandan, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'na davet edilen Fenerbahçeli Michal Kadlec ve Tomas Necid ise yedekler arasında yer aldı.

Maçın ilk dakikalarında oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan milli takım, Çek Cumhuriyeti'nin savunmadaki etkili oyunuyla pozisyon üretemezken, ev sahibi ekip daha sonra maçta dengeyi sağladı. Çek Cumhuriyeti'nin savunmasını orta sahaya yakın tutması nedeniyle bu bölgede pas yapmakta zorlanan milliler, oyun kurmakta zorlandı ve pozisyon üretemedi.

Avrupa Şampiyonası finallerine katılım hakkını garantilemesi nedeniyle rahat bir oyun ortaya koyan Çek Cumhuriyeti, kanatlardan geliştirdiği ataklarla milli takım kalesinde tehlike oluşturmaya çalıştı. Ceza sahası önüne kadar paslarla gelmeyi başaran ev sahibi ekip, yapılan iyi savunma nedeniyle istediği şutları bulamadı ve müsabakanın ilk yarısında gol çıkmadı. 

Bu arada 4. dakikada soldan Caner Erkin'in pasıyla Çek Cumhuriyeti savunmasının arkasına sarkan Cenk Tosun, topu ağlara göndermesine karşın, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle bu gol geçerli sayılmadı.

İkinci yarıda daha açık bir oyun ortaya koyan milli takım, kalesinde pozisyonlar verse de özellikle 60. dakikadan sonra rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Selçuk İnan ile penaltıdan bulduğu golle skoru 1-0 yapan milliler, oyunda ağırlığını daha fazla hissettirdi. Hakan Çalhanoğlu ile 79. dakikada bir kez daha topu filelerle buluşturan milliler bu golle rahatladı ve müsabakayı 2-0 üstün tamamladı.

Günün oynanan maçlarında;
A GRUBU
İzlanda: 2 - Letonya: 2
Kazakistan: 1 - Hollanda: 2

B GRUBU
Andorra: 1 - Belçika: 4
Bosna-Hersek: 1 - Galler: 0
İsrail: 1 - Güney Kıbrıs: 2

H GRUBU
Azerbaycan: 1 - İtalya: 3
Norveç: 2 - Malta: 0
Hırvatistan: 3 - Bulgaristan: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler