Çekten hapse son

Çek'ten hapse son

Yasa değişikliğinden sonra Yargıtay'ın önündeki 1 milyon çek dosyası düşecek.

Adalet Bakanlığı'nın karşılıksız çeklerle ilgili paketi 8 milyon dosyanın düşmesini sağlayacak. Paket karşılıksız çeke hapsi de kaldırıyor

Adalet Bakanlığı'nın, yargının hızlanması için hazırladığı paketin ayrıntılarına SABAH ulaştı. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na sunulacak paket, 8 milyon civarında dosyanın düşmesini sağlayarak hem yargının yükünü azaltacak, hem de karşılıksız çek verenleri rahatlatacak. Paket kapsamında, karşılıksız çek verenler hapse girmeyecek. Bunun yerine çek defterlerine el konulup banka hesapları sınırlandırılacak. Çeklerini iade etmeyenler ise dolandırıcı gibi yargılanacak. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan paketin, ilk Bakanlar Kurulu'nda ya da en kıza zamanda ele alınıp Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. Çek Yasası'nın yanında İcra İflas Yasası'nın 30 maddesi ile ilgili diğer yasalarda da kapsamlı bir değişiklik yapılacak. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra çek ve diğer düzenlemelerin birlikte mi yoksa iki ayrı tasarı olarak mı Meclis'e geleceğine karar verilecek.

DEFTERE EL KONULACAK
Ekonomik suça ekonomik ceza uygulanacak. Çek karşılıksız çıktığı anda yargı süresi yerine ilgili kişilerin çek defterine el konulması süreci başlayacak. Karşılıksız çek verenlerin defterlerinin ellerinden alınmasının yanında banka hesaplarına da sınır konulacak. Karşılıksız çek verdiği için çek defterinin geri alınması karar verildiği halde çek kesmeye devam edenler, Ceza Kanunu'nun dolandırıcılık suçu kapsamında yargılanacak. Çek vermeye devam edenlere 1-5 yıl arasında hapis cezası verilebilecek.

EVE HACİZ UYGULAMASINA DA SON

Öte yandan hazırlanan yeni yasa içerisinde yapılan düzenlemede vatandaş için drama dönüşen eve haciz uygulamasına da son verilecek.

SABAH

İNTERNET SİTESİ OLMAYANA HAPİS CEZASI!

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Yongalık, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlere internet sitesi kurma zorunluluğu getirildiğini belirterek, internet sitesine konulması gereken bilgilerin konulmaması ya da içeriğin usulüne göre koyulmaması halinde şirket yöneticilerinin para ve hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler