Celal Kaman açıklama sonrası VIP'e zıpladı!

Celal Kaman açıklama sonrası VIP'e zıpladı!

AKP Kongresi öncesi 'il başkan adayı' olarak ismi açıklanan Celal Kaman, pazar günü oynanan Çankırıspor karşılaşmasında VIP'te yerini alıverdi...

Pazar gününün ilk saatlerinde AKP Genel Merkezi tarafından 'Çankırı İl Başkan adayı' olarak açıklanan Celal Kaman, ayağının tozuyla gittiği Çankırıspor - Halide Edip Adıvar SK karşılaşmasını protokol tribününde Vali Vahdettin Özcan ile birlikte izledi.

Çankırıspor Kulübü Başkanlığını bıraktıktan sonra Atatürk Stadı'nda maçları protokol tribünü altından izleyen Celal Kaman, konuyla ilgili olarak Sözcü18'in sorusunu "Ben aynı zamanda ASKF Başkanıyım. Benim oradan maçı izlemem gayet normaldir" derken, "Kulüp başkanlığından düştükten sonra sizi orada maç izlerken hiç görmedik. Dünkü karenin gerekçesi isminizin AK Parti İl Başkan adayı olarak açıklanmanız olmasın?" şeklindeki sorumuza "Ben öyle düşünmüyorum" oldu.

Celal Kaman dün Atatürk Stadı'nda yaşanan gelişmeyi "Maç saati öncesinde protokol girişinden stada girdiğimde Gençlik Spor İl Müdürümüz Gürhan Bey beni aldı ve protokol odasına davet etti. İkili sohbetimizin üzerine sayın Valimiz geldi. Kısa sohbetin ardından maçı izlemek için tribüne doğru yol aldığımızda şahsıma yapılan davete icabet ederek VIP'deki yerimi aldım" dedi.

AKP İL BAŞKAN ADAYI OLARAK GÖSTERİLMEDEN ÖNCE MAÇI BÖYLE İZLİYORDU!

odp2jq.jpg

CELAL KAMAN'IN ADAYLIĞININ AÇIKLANMASINDAN SONRA
AKP TABANINDA NELER YAŞANIYOR?

Yaklaşık 36 saat önce 31 Ocak'ta yapılacak olan 5. Olağan İl Kongresi öncesi 6 aday arasından seçilerek AKP Genel Merkezi tarafından 'Çankırı İl Başkan adayı' olarak ismi açıklanan Celal Kaman'la ilgili il ve ilçe teşkilatlarından farklı düşünceler ortaya konuluyor.

Haber Merkezimizce yapılan değerlendirmelere baktığımızda; Özellikle ilçe teşkilatları bazında Celal Kaman ismine karşı henüz ortaya çıkmayan olumsuz bir tepki mevcut.

İlçe Teşkilatları bugün için öncelikle Merkez'den gelecek tepkilere odaklanmış durumda. Gözler başta Musa Çağlar ve Erdal Yıldız'ın yapacağı siyasi hamleyi merakla bekliyor.

MUSA ÇAĞLAR BÜYÜK BASKI ALTINDA!
Edindiğimiz bilgilere göre, İl Başkan adayı olarak ortaya çıkan 17 isim arasında azımsanmayacak bir desteğe sahip olan Merkez ilçe eski başkanı Musa Çağlar şu saatler itibariyle kendisini destekleyenlerin "Kongreye aday olarak girmelisin" baskısı altında mesai veriyor. Çağlar'ın kendisini destekleyen grup tarafından 'aday ol' baskısına ne kadar dayanabileceği soru işareti olarak görülürken, önemli destekçilerinden Belediye Başkanı İrfan Dinç'in "Genel Merkez'e rağmen aday çıkmanı ben istemiyorum" dediği de gelen bilgiler arasında.

ERDAL YILDIZ CEPHESİ BEKLEMEDE
Sözcü18 Haber Merkezi'nin AKP İl Kongresi'ne sayılı günlerin kaldığı şu saatlerde 6 aday arasında şanslı gördüğü isimler arasında bulunan Erdal Yıldız ise suskunluğunu sürdürüyor. Yıldız'ın Celal Kaman isminin açıklanmasından sonra başta ilçe teşkilat yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunduğu, parti tabanında yaşanan gelişmeleri olabildiğince yakından takip etme gayretinde olduğu öğrenilirken, kendisini destekleyen partililerin "Kongre salonuna aday olarak girmelisin" baskısıyla da karşılaştığı öğrenildi.

Yıldız, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye "Bugün için durumumuz ortada. Genel Merkezimiz kongreye başkan adayı olarak girecek ismi belirledi. Merkez ve İlçe Teşkilatlarımızın gönlünden geçen isimler ortada. Ben de elimden geldiğince durumu izlemeye çalışıyorum" dedi.

AKP ÇANKIRI İL KONGRESİNDE YAŞANABİLECEK SİYASİ OLAYLAR
Derler ya "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olur" (!)

Elimizdeki mevcut siyasi verilere göre; Kehanet olarak yorumlanmaması dileğiyle 31 Ocak Cumartesi günü Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresi'nde yaşanabilecek siyasi olayları (ihtimal) bugünden sıralamak mümkün. İşte olası ihtimaller:

- Kongre 2 ya da 3 il başkanı adaylı gerçekleşebilir.

- Kongre'de Celal Kaman'ın dışında çıkarılacak liste, kongrenin kazananı olur.

- Cumartesi gününe kadar Celal Kaman dışında ikinci bir aday çıkmazsa, il kongresi AKP'nin Çankırı'da yaptığı il kongreleri arasında delegenin 'en az' rağbet ettiği kongre olarak tarihe geçer.

- Geride bıraktığımız pazar günü Yozgat'da gerçekleştirilen ve ulusal medyaya yansıyan 'olaylı kongre'nin yankılarını solda bırakan bir kongre yaşanır.

Ve son ihtimal;

- Kongrede 2'nci ya da 3'üncü aday çıkmaz, delege 'kurşun asker' misali kongre salonuna gider, oyunu Genel Merkez'in işaret ettiği Celal Kaman'a verir ve Çankırı 5. Olağan İl Kongresi birlik-beraberlik (!) içerisinde başarıyla tamamlanır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler