Celal Kaman, adaylık için Genel Merkez'in sinyalini bekliyor

Celal Kaman, adaylık için Genel Merkez'in sinyalini bekliyor

AKP Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, belediye başkan aday adaylığı için Genel Merkez'in yeşil ışık yakmasını bekliyor. Kulislerde, Celal Kaman'ın aday adayı olması halinde 'Genel Merkez'den yeşil ışığı' aldı anlamının çıkacağı konuşulmakta.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi "Çankırı'da AK Parti'nin belediye başkan adayı kim olacak?" sorusunun yanıtı gündemdeki yerini korurken, kulislerde dolaşan son iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin kulislerden elde ettiği bilgilere göre geride bıraktığımız günlerde gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanları toplantısında; 'İki dönem il başkanlığı yapan' yaklaşık 40'a yakın ismin dosyası partinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına konuldu. 

Erdoğan tarafından 5-9 Kasım tarihleri arasında incelenecek olan listeden asgari on ismin 'belediye başkan adayı' olarak açıklanması hedeflenirken, Çankırı İl Başkanı Celal Kaman'ın da çevresine böylesi bir beklenti içerisinde olduğu iddia ediliyor.

AKP'NİN CELAL KAMAN'IN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERMESİ
ÇANKIRI'DA SEÇMENİ MHP'YE YÖNLENDİRİR!

AKP'nin Çankırı'da 'aday tespiti'ne giden yolda sürdürdüğü çalışmalar arasında ilk sırayı anketler alıyor. Bugüne kadar yaptırılan gerek telefon gerekse yüz-yüze anketlerde halen belediye başkanlığı koltuğunda oturan Hüseyin Boz açık ara önde çıkarken, parti tabanında ismi ziyadesiyle tartışılan Celal Kaman'ın 'belediye başkan adayı' olarak açıklanması Merkez'de oyların MHP adayına kayması olasılığı bir hayli yüksek.

Üç dönem belediye başkanlığı koltuğunda oturan İrfan Dinç'in Çankırı'da yarattığı ağır tahribatın üzerine İl Başkanı Celal Kaman'la belediye seçimlerine gitme hamlesi, MHP'ye uzun yıllardır beklediği 'zafer'i 31 Mart akşamı yaşatma olasılığının gerçekleşmesi hiç de zor olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler