Celal Kamandan düzeltme talebi

Celal Kaman'dan düzeltme talebi

Celal Kaman vekili Av. Yeşim Süzer'den bir 'tekzip' (düzeltme) talebi aldık. Yayınlıyoruz.

TEKZİP METNİ
 
Sözcü18 İnternet Haber Sitesi’nin 25.10.2013 tarihli haberlerinde ‘ÇANKIRI ASKF’YA KORSAN BAŞKAN’ başlığıyla bir habere yer verilmiş ve haber içeriğinde hem doğruluğu araştırılmayan hem de gerçeği yansıtmayan bilgiler yer almıştır. Şöyle ki;
Söz konusu haber içeriğinde; ‘Çankırı ASKF’ya ‘korsan’ başkan!’ başlığıyla müvekkil Celal KAMAN’ın başkan seçildiğini ve seçilmesine uygun olmadığını belirten fakat gerçeği yansıtmayan ve doğruluğu araştırılmayan haber yapılmıştır.
Haberin yansıtmış olduğu bir başkanlık seçimi gibi gözükse de, yapılan seçim başkanlık seçimi değil, yönetim kurulu seçimidir. Haber içeriğinde belirtilen tüzük maddesi eksik paylaşılmış ve sadece bu maddeden ibaretmiş gibi yansıtılarak, kamuoyunun müvekkile nefret ve düşmanlık hisleri beslemesi kastına matuf iddialar habere dönüştürülerek müvekkilin kişilik hakları ihlal edilmiştir. Oysa ki ilgili tüzük incelendiğinde; 
ÇANKIRI ASKF TÜZÜK MADDE 33 –
- Federasyon Yönetim Kurulu 1 Genel Başkan 1 Genel Sekreter ve 7 üye olmak üzere 9 kişiden oluşur. Ayrıca 9 kişide yedek üye olarak seçilir.
 
- Yönetim Kurulu Genel Kuruldan sonra yapacağı ilk toplantısında 1 Başkan 1 Genel Sekreter, 2 Başkan yardımcısı 1 Genel Sekreter Yardımcısı, 1 Mali Sekreter, 1 Eğitim Sekreteri, 1 Eğitim Sekreter Yardımcısı, 1 Örgütlenme Sekreterini seçer. Seçilen Başkan Yardımcılarının biri İdari işlerden sorumlu, diğeri mali işlerden sorumlu Başkan Vekili olarak görev yapar.
 
-Federasyon Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olabilmek için adayların delege olmaları ve dört yıl Yönetim  Kurulu ile diğer kurullarda asil üyelik veya altı yıl Federasyon delegeliği yapmış olması; altı yıllık delegelik şartı için Federasyon Genel Kurullarına sunulan Hazirun Listeleri esas alınır…..
Şeklinde devam etmektedir.
24.10.2013 tarihinde yapılan seçim, yeni yönetim kurulu oluşturma seçimidir ve Celal KAMAN da yönetim listesindedir. 03.11.2013 tarihinde yeni seçilen Yönetim Kurulu da yukarıda izah edildiği gibi yeni yönetim kurulu görev dağılımını yapmış ve Genel Başkanlık görevine Nejdet TURAN getirilmiştir.
 Bu seçim sürecinde yasal tüm şartlara uyularak hareket edilmesine ve ilgili tüzük maddeleri gereği yerine getirilmesine karşın, yapılan genel kurulu sadece müvekkilin başkan seçilmesi için yapılmış gibi gösterilerek “KORSAN BAŞKAN” başlığıyla hak etmediği ve gerçeği yansıtmayan ithamlarda bulunulmuştur.
Yapılan haberin doğru olmadığı, gerçeği yansıtmadığı, doğruluğunun araştırılmadan yapıldığı alenidir. Aynı gün site editörünüze seçimin amacı ve gerçeği, müvekkil tarafından aktarılmasına rağmen ve site haberinde bu a.ıklamaya yer verilmesine rağmen ithamda bulunan bir haber başlığıyla bu haber yine de yayınlanmıştır.
Tüzükte yer alan maddenin sadece bir kısmı paylaşılarak bahse konu olay,     tarafınızca tek yanlı olarak haber konusu yapılmış, doğrulukları ve tamamı araştırılmadan kamuoyuyla paylaşılarak müvekkilin kişilik haklarına, şeref ve haysiyetine saldırı teşkil eden haksız eyleme dönüştürülmüştür.
Netice itibariyle bahse konu haberde, internet sitenizin yanlı, müvekkilin sosyal ve kamuya mal olmuş kişiliğini de hedef alan haberinize yönelik işbu tekzip metninin yayınlanmasını talep zaruri olmuştur.  
Anayasa, 5187 sayılı kanun, 5651 sayılı kanun maddeleri gereğince gerçeği yansıtmayan haberinizi şiddetle kınadığımızı belirtir, bu haber metni ya da metinlerinin her türlü hukuki, cezai ve tazminat talepli dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla yine aynı haber sitenizde, aynı puntolarla ve diğer yasal koşullara uygun olarak yayınlanmasını vekaleten rica eder, işbu haklı talebimizin kanuni süre içerisinde ifasını ihtar ederim. 
 
İhtar Eden Vekili
Av. Yeşim SÜZER

Önceki ve Sonraki Haberler