Çelikten, Gül ile birlikte Hollandada

Çelikten, Gül ile birlikte Hollanda'da

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten, 3 gün süren geziden olumlu izlenimlerle döndü.

Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılının kutlanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde 16-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Hollanda gezisine Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten de katıldı. Üç gün süren geziye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte çok sayıda işadamı da gezi heyetinde yeraldı.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün özel davetlisi olarak Hollanda Kraliçesinin Cumhurbaşkanımız onuruna verdiği özel resepsiyona sonrasında Gül ile beraber Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası konseri ne katıldı.
 
Üç gün resmi ziyaretten sonra yurda dönen Çelikten izlenimleri ile ilgili olarak şunları söyledi:
 
cumhurbaskani-hollanda-sozcu-resim-041.jpg
 
ÇELİKTEN: KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR 47 BİN DOLAR
 
"Hollanda'nın nüfusu 16 milyon dolayındayken yüzölçümü ise ise Çankırı'nın üç katı oranında yani 41 526 km2 dir. İlk başta insanlarımıza küçük bir ülke olarak gelebilir fakat Hollanda 560 milyar dolar ihracatı olan 510 milyar dolar da ithalatı olan, kişi başına milli geliri 47 bin dolar olan dünyanın en ferah ve yaşama standardı en yüksek olan ülkelerinden biridir. Hollanda dünyadaki 16. en büyük ekonomiye sahiptir. Bu ülkede işsizlik oranı ile %4.8'dir ve bu AB ülkeleri arasındaki en düşük orandır.
 
Hollanda ağırlıklı olarak tarım, hayvancılık, lojistik ve petrol ürünleri sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Hollanda ziyareti kapsamında Hollandalı ve Türk işadamlarıyla bir araya gelerek bölgesel teşviklerden ve yeni teşvik paketinde Çankırı'nın avantajlarından bahsederek kendilerini Çankırı'mıza yatırıma davet ettik. 
 
Çankırı'nın Türkiye'nin merkezinde yer aldığını ve bu merkezde yer alan en avantajlı teşvik bölgelerinden biri olduğunu anlattık ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelecek yatırımlar için destek verebileceğimizi söyledik. Hollanda ziyareti kapsamında Çankırı'daki girişimcilerimizin daha çok çalışarak bu büyük ve değerli ülkenin ve memleketimizin kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak,  kapasitelerini artırarak ihracata yönelmelerini ve daha geniş pazarlara hitap edeceklerini düşünmekteyim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler