Cemaat'e büyük operasyon

Cemaat'e büyük operasyon

İzmir merkezli olarak 5 ilde yapılan operasyonda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele eski Daire Başkanı ve Iğdır eski Valisi Ahmet Pek ile 5 emniyet müdürü gözaltına alındı.

Vali Ahmet Pek'in İzmir ve İstanbul Askeri Casusluk olayları ile Balyoz davası kumpaslarında rol oynadığı öne sürülüyor. Geçmişte İstanbul Emniyet Müdür yardımcılığı da yapan Pek, emniyet içindeki cemaatçi yapının 1 numaralı ismi olmakla suçlanıyor. Pek ile birlikte aralarında eski Emniyet Genel Müdür yardımcısı Mustafa Çankal'ın da bulunduğu 5 eski emniyet müdürü de gözaltında.

Bu isimlerin, İzmir'deki Polis Bakım ve Yardım Sandığı binasını Fethullah Gülen cemaatine yakın İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi’ne usulsüz olarak verdikleri de öne sürülüyor. Aynı konuda daha önce de bir operasyon yapılmış ve 7 kişi tutuklanırken eski vali Ahmet Pek serbest bırakılmıştı.

Yeni operasyonda ise Pek’in yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi eski Başkanı Hüseyin Başel, Emniyet eski Genel Müdür Yardımcıları Feridun Taşçı, Hüseyin Pulur ve Mustafa Çankal da gözaltına alındı.

ZONGULDAK'TA DA OPERASYON
Zonguldak'ta, Fettullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, sabah erken saatlerde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda, ‘6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ ve ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayarlar, hard diskler ve belgelere el konuldu. Soruşturma kapsamında Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde faaliyet gösteren bir maden şirketine de 3 kişilik kayyum atandı. 9 ve 13 Nisan ile 6 Mayıs tarihlerinde il genelinde örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 18 şirkete kayyum atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler