Cemaate ikinci operasyon

Cemaate ikinci operasyon

Önce üst rütbeliler alındı... Şimdi de...

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin 22 Temmuz’da yaptığı ‘yasadışı dinleme’ operasyonunun 2. ayağı bu sabah başladı. İstanbul merkezli 14 ilde operasyon yapılıyor. İkinci dalga operasyonunun ilk dalgadakiden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu olması.

İlk aşamada 33 kişilik gözaltı listesi var.  İstanbul’da Seyrantepe’deki Polis Lojmanları’nı basan ekipler burada bulunanları gözaltına aldı.

Bu arada lojmandaki bazı evlerde arama da yapılıyor.

Çevik kuvvet ekipleri saat 06.30 sıralarında Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelerek önlem aldı.

İKİNCİ DALGA AÇIKLAMASI
Daha sonra gözaltındaki bir kişi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheli hastaneye girişte, "Gecemi gündüzüme kattım, çalıştım sonuç bu" dedi. 

BU KEZ DÜŞÜK RÜTBELİ POLİSLER
Gözaltı listesindeki en yüksek rütbelinin “komiser" rütbesinde olduğu belirtiliyor. Yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan ikinci dalga operasyonunun ilk dalgadakiden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu  olması.

14 İLDE OPERASYON
Emniyet mensuplarına yönelik yeni operasyonun İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapıldığı öğrenildi.

OPERASYONLARI ÖNCEDEN HABER VEREN
@fuatavni'NİN  HESABI KAPATILDI
Sabah erken saatlerde başlayan operasyonu dün akşam Twitter fenomenlerinden Fuat Avni hesabında yazdı.

Fuatavni Twitter hesabından ''Yarın sabah erken saatlerde İstanbul İstihbarat Şube polislerine operasyon yapılacak. Operasyonda 32 kişiyi gözaltına almayı planlıyorlar. Düzmece ve zorlama dosyalar hazır. KÇG, bugünkü toplantıda 'Olabildiğince çok kişi gözaltına alıp korku ve sindirme pisikolojisini devam ettirelim' kararı aldı. Rol dağılımı yapıldı. Operasyon savcısı Okan Özsoy, müfettiş Selim Kutkan, sorgu hakimi Cevdet Özcan ve Fevzi Keleş. 'Operasyon deşifre olunca siyasi olduğu anlaşılıyor' diye yandaş ve tetikçilerden sakladıkları kumpası deşifre ettim. Sabah ola hayrola. Sabahki baskını yapacak ekipler 04:30'da toplanacak. 06:00'da Başakşehir, Güngören ve Seyrantepe'deki adreslere gidecekler'' diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler