Cemaat'ten Mehmet Ali Şahin'e cevap

Cemaat'ten Mehmet Ali Şahin'e cevap

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, “Cemaat imamı Pensilvanya’ya dosya gönderdi” iddiasına sert çıktı.

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Cemaat imamı Pensilvanya’ya dosya gönderdi” şeklindeki iddiasının, son günlerde medyada yer bulmaya çalışan kara propagandanın bir parçası olduğunu belirtti. Albayrak, Mehmet Ali Şahin’in yolsuzluğun perdelenmesine hizmet ettiğini öne sürdü.

Kandil'in Paris'te PKK'lı üç kadının öldürülmesinde cemaatin rolü olabileceğine ilişkin iddiasına sert tepki gösteren, hukuki girişim başlatacaklarını belirten Albayrak, "Dünyanın en kanlı terör örgütünün yöneticileri 60 yıldır barış tavsiye eden, sokak gösterilerine bile karşı çıkanı suçlaması karanlık komplo tezahürü" dedi. 

Nurullah Albayrak, kamuoyuyla paylaştığı “açıklama ve cevap” yazısında “Mevhum şahıslar üzerinden konjonktürel bir duruş sergileme ile açıklanabilecek bu konuşma içerisinde yer alan iddiaları kabul etmediğimiz gibi konuşmada geçen bazı cümlelerin nezaket ve edep sınırlarını aşan nitelikte olduğunu da ifade etmemiz gerekir” dedi. Müvekkilinin hiçbir zaman adalete muhalif bir davranış içerisinde olmadığını kaydeden Albayrak açıklamasında şöyle dedi: 

“Ulusal gazetelerde ‘Cemaat İmamı Pensilvanya’ya dosya gönderdi’ başlığı ile verilen haberlerde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in açıklamasında, Yargıtay’da olan bir dosyanın müvekkilime gönderildiği ve ne karar verilmesi gerektiğinin sorulduğu iddiasına yer verilmiştir.

Dile getirilen iddialar son günlerde medyada yer bulmaya çalışan kara propagandanın bir parçasını teşkil eden iftiralardan ibarettir. Mevhum şahıslar üzerinden konjonktürel bir duruş sergileme ile açıklanabilecek bu konuşma içerisinde yer alan iddiaları kabul etmediğimiz gibi konuşmada geçen bazı cümlelerin nezaket ve edep sınırlarını aşan nitelikte olduğunu da ifade etmemiz gerekir. 

Şöyle ki; Kendisi de eski bir diyanet mensubu olan M. Ali Şahin’in müvekkilin duasının kapsamını ve mahiyetini anlayamayacağı düşünülemeyeceğine göre kendisinin şu an ülkemizin ana gündemini oluşturan yolsuzluk konusunun perdelenmesi amacına hizmet ettiği anlaşılmaktadır. Sayın Şahin’in konuşmasının hiç olmazsa bir bölümünde yolsuzluk konusuna değinmeden tamamen kara propagandaya malzeme temin eden bir üslubu benimsemesi kabul edilemez.” 

Söz konusu iddiaların kanaate dayanılarak ifade edilemeyecek nitelikte olduğunu, sorumluluk sahibi kişiler tarafından kanaate dayanılarak bu tür mesnetsiz iddialarda bulunulmasından kaçınılması gerektiğini belirten Albayrak, “Israrla ifade edilmeye çalışıldığı üzere müvekkilim hiçbir zaman adalete muhalif bir davranış içerisinde olmamıştır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler