Cenaze gerginliği ikinci gününde

Cenaze gerginliği ikinci gününde

Maltepe Gülsuyu'nda başından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenaze gerginliği sürüyor. Gülsuyu'ndaki olayların arkasında ise rant çetesi olduğu iddia ediliyor.

Maltepe Gülsuyu’nda bir süredir devam eden mahalleliyle uyuşturucu çeteleri arasında olduğu ileri sürülen olaylar sırasında başından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in dün yapılan cenazesinde gerginlik yaşandı. Hasan Ferit Gedik’in Sarıyer’e bağlı Armutlu’daki cemevinde yapılan cenaze törenine, Bolu Cezaevi’nde bir cinayet suçundan yatan ve Jandarma görevlisine kelepçeli olarak getirilen babası İbrahim Gedik de katıldı. Polis, çatışma çıkma ihtimaline karşı cenazenin Gülsuyu’na götürülmesine izin vermedi. Bekleyiş sürüyor.
 
Cinayetin altındaki manzara
Gülsuyu’nda 12 kişiyi yaralayan bir kişiyi de öldüren uyuşturucu çetesinin, Adalar manzaralı mahalleye göz diken arazi mafyasıyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor.
Uyuşturucu çetesi, Adalar manzaralı mahalleye göz diken arazi mafyasıyla bağlantılı. İstanbul Gülsuyu’nda bir süredir devam eden mahalleliyle uyuşturucu çeteleri arasında olduğu ileri sürülen gerginlik sırasında başından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde olaylar çıktı. Mahalle Muhtarı Sabri Şakar “Mahallenin rantı çok yüksek. Mahalle sakinleri, bu çetelerin arkasında rant sağlamak isteyen grupların olabileceğini düşünüyor. Ben de böyle düşünüyorum” dedi. Gedik’in avukatları ise kaybolan giysilerle ilgili suç duyurusunda bulundu. 20 adamıyla birlikte gözaltına alınan çete lideri Mesut Turan’ın çek-senet, haraç, arazi ve uyuşturucu kaçakçılığından sabıkasının bulunduğu belirlendi.
 
bvg1z-vcmaelijn-001.jpg
 
RANT GRUPLARININ İŞİ OLABİLİR
Çatışmaların yaşandığı Gülensu Mahallesi Muhtarı Sabri Şakar, bir süredir uyuşturucu satıcıları ile sol görüşlü gruplar arasında yaşanan silahlı çatışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
Taraf gazetesinin haberine göre; Mahallenin konumu ve manzarası nedeniyle rantın yüksek olduğuna dikkat çeken Şakar, mahallenin inşaat firmalarının gözde yerlerinden olduğunu söyledi. Mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüğünü anlatan Şakar şunları söyledi: “Mahallemiz Adalar manzaralıdır ve dört bin haneden oluşmaktadır. Son yıllarda imar çalışmaları neticesinde mahallelinin değeri de yükseldi. Ancak mahalleli ile uyuşturucu satan gruplar arasında çatışmalar son dönemlerde arttı. Biz çocuklarımızın uyuşturucuya alışmasını istemiyoruz. Halkın bir kısmı bu çetelerin arkasında mahalledeki rantın peşinde koşan kişilerin olduğunu düşünüyor. Benim de bu yönde kanaatlerim var. Bazı gruplar mahallede huzursuzluk çıkartıp insanları kaçırmak istiyor.”
 
ÇETE LİDERİNİN SABIKASI KABARIK
Son üç ayda iki defa yaşanan çatışmaların ardından polis önceki gün İstanbul ve Antalya’da operasyon yapmıştı. Çetenin lideri Mesut Turan ve 20 adamı gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Zanlıların sorgusu sürerken çete lideri Turan’nın çek-senet, haraç, arazi ve uyuşturucu kaçakçılığından sabıkasının bulunduğu öğrenildi.
 
“Gedik’in giysileri nerede”
Gedik’in kıyafetlerinin kayıp olduğunu ve hastanede delillerin karartıldığı iddia eden avukat Zeycan Balcı Şimşek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Şimşek şikayet dilekçesinde “giysilerin Savcılık veya Emniyet Müdürlüğü’nce muhafaza altına alınmadığı” iddia etti. Dilekçede “Müvekkilim Gedik hayatını kaybettiği zamanlarda, yoğun bakıma giren teknisyen kıyafetli iki kişinin, giysileri alarak uzaklaştığını öğrendik. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi ve faillerin tespiti için bu giysilerin önemi tartışılmazdır” dendi. Avukat Şimşek dilekçede şu soruları sordu:
" Hasan Ferit Gedik’e ait giysiler muhafaza altında tutuldu mu? Tutulduysa nerede? Giysiler muhafazaya alınmadıysa kimlere teslim edildi? Giysiler hastane personelinin bilgisi dışında alındıysa, kimlerin aldığının tespit edilmesi için, başta Gedik’in tedavi gördüğü birim, servis ve morg olmak üzere tüm hastane kayıtları gönderilmeli. Hastanede Gedik’e ait tüm kayıtlar ve tutanakların savcılığa iletilmesi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler