Cepte fahiş fiyata devam!

Cep'te fahiş fiyata devam!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı

Tayfun Acarer, çalışmanın teknik problemler sebebiyle ertelendiğini, söyledi. Zaman'ın haberine göre, Acarer, uygulama için yeni bir tarih veremeyeceklerini ifade etti.

Cep telefonunda konuşma süresine bağlı olarak her bir dakikada bir kontör atıyor. Aboneler, 20 veya 30 saniye konuşsa bile 1 dakikanın parasını ödemek zorunda kalıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Temmuz 2009'da abonelerin bu konuda yaşadığı mağduriyeti sona erdirmek için harekete geçmişti. Abonelerden gelen şikayetler üzerine, kontör atış süresinin 20 saniye ile sınırlandırılması konusunda çalışma başlatılmıştı. Ancak, BTK Başkanı Tayfun Acarer, uygulamanın teknik bazı sorunlar sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Tayfun Acarer, daha önce belirlenen 20 saniyeye indirilmesi planlanan kontör artış sınırının 25 ya da 30 saniyeye çıkarılmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, "Kurum, bu uygulamayla ilgili bir çalışma yapacak. Bu çalışma bitmeden, bir şey söylemek doğru olmaz." dedi. Acarer, uygulamaya ne zaman geçileceği sorusunu da, "Yeni çalışmanın bitmesini ve bu çalışmada önerilecek hususları görmemiz gerekiyor. Bu aşamada takvim vermek mümkün görünmüyor." şeklinde cevaplandırdı.

NE DEMİŞLERDİ, NE YAPTILAR!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda, sınırın 20 saniyeye çekilmesini savunmuş; değişikliğin, onlarca kampanya sebebiyle abonelerin yaşadığı kafa karışıklığını da gidereceğine işaret etmişti. Yetkililer, "Bu yolla abone, en ucuza konuşturan tarifeyi görecek. Konuşma sürelerini kıyaslayacak. Böylece, kendisine en uygun tarifeyi seçecek." açıklamasını yapmıştı.

Cep telefonu ücretlendirmesinde 20 saniyelik üst sınır, sektörde yürütülen araştırmalara dayanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri, konuşma süreleri konusunda yaptıkları araştırmaya göre, cep'te ortalama konuşma süresinin 20 saniye olduğunu tespit ettiklerini belirtiyor. Yetkililer, bu sonucun dikkate alınması halinde getirilmesi düşünülen yeni standardın tüketici lehine olacağını kaydediyor. Yetkililer, "Herhangi bir operatörde diyelim ki kontör atış süresi 60 saniye. Abone, 20 saniye konuşuyor, 60 saniye parası ödüyor. Çünkü, kontör 60 saniye üzerinden ücretlendirilmiş. Getirilecek standartla, 20 saniye konuşacak. Operatör de 20 saniyeye göre tarifesini düzenleyeceği için abonenin faturası bundan olumlu etkilenecek." bilgisini veriyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler