Cepte yüksek faturaya son!

Cepte yüksek faturaya son!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan "Cep telefonlarında ek paketlerden kaynaklanan yüksek faturaların önüne geçecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, GSM şirketlerinin ek paket uygulamalarından kaynaklanan yüksek faturaların önüne geçecek bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını  belirtti. Elvan "Yeni düzenleme ile operatörler abonelere, ek paketlerin son kullanım tarih ve saatine kadar açık bir şekilde bilgi verecek" dedi.

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cep telefonu  abonelerinin, GSM şirketlerinden satın aldığı ek paketlerin kullanım süresinin  belirsiz olmasından kaynaklanan çok sayıda şikayet aldıklarını ifade etti.

Şu anki uygulamada, ek paket alan cep telefonu abonelerine, mobil  telefon işletmecileri tarafından gönderilen bilgilendirme mesajlarında, ek paketlerin geçerlilik sürelerine ilişkin 'ayda, aylık' gibi belirsiz ifadelerin  yer aldığını belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Ek paket satın alan cep telefonu abonelerine bu paketlerin tam olarak  hangi tarihte ve hangi saatte sona ereceği bilgisi verilmemesi durumunda vatandaş  ek paket bitmesine rağmen paketin devam ettiğini zannederek konuşma, mesajlaşma  veya internet hizmetlerinden yararlanmaya devam ediyor. Doğal olarak paketin sona  erdiğinden haberi olmayan aboneler ay sonunda beklemediği kabarık bir faturayla  karşılaşınca da şikayetçi oluyor."

Vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak, yeni bir çalışma  başlattıklarını bildiren Elvan, yeni düzenleme ile operatörlerin abonelere ek  paketlerin son kullanım tarih ve saatine kadar açık bir şekilde bilgi vereceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler